«Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο» Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

«Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο», είναι ο τίτλος της συναυλίας παραδοσιακής μουσικής που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μαστίχας Χίου,  Κυριακή 1η Αυγούστου (ώρα 20:30), με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, με τη διοργάνωση να ανήκει στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.

Η ιδέα της μουσικής παράστασης βασίζεται στην αποτύπωση στιγμιότυπων του ελληνικού μουσικού πολιτισμού, σε ένα πέρασμα ανά τους αιώνες, από το Μεσαίωνα της Οθωμανικής κατοχής  μέχρι την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τη συνέχιση μέχρι τις μέρες μας. Η Κατερίνα Παπαδοπούλου και το μουσικό σχήμα Aegean Arc θα ερμηνεύσουν τραγούδια-σταθμούς που διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην εμψύχωση των Ελλήνων αλλά και τραγούδια για τις καθημερινές «επαναστάσεις» που καλείται να κάνει ο άνθρωπος. Το μουσικό αφήγημα συμπληρώνεται αρμονικά με χορευτικούς σχολιασμούς βασισμένους σε παραδοσιακά μοτίβα του Αιγαίου.

Συντελεστές:

Κατερίνα Παπαδοπούλου (καλλιτεχνική επιμέλεια, τραγούδι), Χαρίτωνας Χαριτωνίδης (χορός, κινησιολογική επιμέλεια), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Κυριάκος Ταπάκης (ούτι), Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια