Απουσία ουσιώδους μάρτυρα ανεβλήθη η δίκη Μερμηγκούση

Ανεβλήθη για τις 14 Νοεμβρίου 2019 η δίκη του κ. Ματθαίου Μερμηγκούση, του οποίου η έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης με τον αντιρατσιστικό νόμο, τον Απρίλιο του 2017,  επρόκειτο να εκδικασθεί το πρωί της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2019.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, αστυνομικού, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως κας Σπυριδούλας Σταυράτη για αναβολή, επειδή ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην γνώση των γεγονότων από έτερο αστυνομικό μάρτυρα τον κ. Γεώργιο Χασάπη, ο οποίος και απουσίαζε.

Σημειώνεται ότι ούτε στην πρώτη κατ΄ έφεση δίκη ήταν παρών ο κ. Χασάπης, ο οποίος από τότε έως και σήμερα, κάνει – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά – χρήση αδείας και βρίσκεται στην ΗΠΑ. Η δίκη, τότε, τον Φεβρουάριο του 2019, είχε αναβληθεί επειδή και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν επικαλεσθεί ασθένεια.

Το δικαστήριο θα κλητεύσει κανονικά εκ νέου τον μάρτυρα κ. Χασάπη για την δίκη του Νοεμβρίου 2019.

Ο έτερος καταδικασθείς κ. Αναστάσιος Κομματάς απουσίαζε, ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο στην δίκη και ως εκ τούτου η έφεσή του απορρίφθηκε από το δικαστήριο και παραμένει σε βάρος του η πρωτόδικη ποινή.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι κ.κ. Μερμηγκούσης και Κομματάς είχαν καταδικασθεί τον Απρίλιο του 2017 για επίθεση κατά προσφύγων και μεταναστών πίσω από το δημαρχείο Χίου με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο σε ποινές φυλάκισης 18 μηνών και επτά μηνών, αντιστοίχως.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια