«Αρχή άνδρα δείκνυσι» , διαμηνύει στον δήμαρχο η ΛΑΣ για τα Νομικά Πρόσωπα

Προ των ευθυνών της θέτει η δημοτική αρχή η ΛΑΣ ζητώντας με ανακοίνωση της την άμεση συγκρότηση και λειτουργία των ΔΣ των νομικών προσώπων του δήμου.

Η ΛΑΣ ζητά, “όλες οι παρατάξεις που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο  να έχουν θέση και λόγο  αναλογικά και στα νομικά πρόσωπα και τις εταιρείες. Η Δημοτική Αρχή που πρέπει να ασκήσει διοίκηση  θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο, να κατακτήσει την πλειοψηφία στη βάση της πολιτικής της και των επιλογών της και όχι στα διάφορα τερτίπια της ίδιας και της κυβέρνησης” .

Παράλληλα η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νομικά πρόσωπα και στις δομές, προβλήματα που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δημοτών. Συγκεκριμένα:

Οι Παιδικοί σταθμοί  με μόνιμο προσωπικό που δουλεύει στα όρια του.

Προσωπικό με συμβάσεις κάθε είδους που ή έχει απολυθεί λόγω  ολοκλήρωσης των συμβάσεων ή που ετοιμάζεται να απολυθεί. Η κατασκευή της κουζίνας στον Π.Σ. της οδού Καλουτά δεν έχει ολοκληρωθεί .

Ιωνικό Κολυμβητήριο:  Με το ξεκίνημα , αρχές Οκτώβρη  που γίνεται η λειτουργία της μεγάλης πισίνας , προέκυψε πρόβλημα  στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ , που τροφοδοτεί με ατμό και θερμαίνεται το νερό. Αθλητές , γονείς , σωματεία , λουόμενοι, εν αναμονή για  το πότε θα λυθεί το πρόβλημα αυτό, ειδάλλως θα  δοθεί η λύση με πετρέλαιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε επιβάρυνση εξόδων κλπ., στον προϋπολογισμό του Νομικού προσώπου και περαιτέρω του Δήμου.

Καθαριστές δεν  υπάρχουν , πλην ενός για να εξυπηρετήσει  τις ανάγκες καθαριότητας. Αυτοί που προέρχονταν από το Δήμο  καθώς και ένας ηλεκτρολόγος έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες του Δήμου.

Νοσηλευτής δεν υπάρχει και γενικά η λειτουργία από ειδικότητες που απαιτούνται στο Κολυμβητήριο καθίσταται προβληματική.

Τέλος ο συνδυασμός του Μάρκου Σκούφαλου καταλήγει: “Καταγγέλλουμε όλη αυτή την κατάσταση και  θεωρούμε ότι όσο πιο γρήγορα  δοθούν οι πρέπουσες λύσεις θα μπορέσουν  να δρομολογηθούν  και οι λειτουργίες των δομών.

Αυτό είναι το ζητούμενο για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια   που περιμένει να  ωφεληθεί  μέσα από τις  δομές   αυτές, είτε των Σχολείων είτε των  Παιδικών Σταθμών , είτε στα Γήπεδα, είτε  στο Κολυμβητήριο , είτε στο ΚΑΠΗ ή στη Φιλαρμονική.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» , θα πρέπει να γνωρίζουν στη δημοτική αρχή!”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια