Άρχισε η άτακτη προσχώρηση συμβούλων από την Καλογήρου στον Μουτζούρη

Η κυοφορούμενη εδώ και αρκετό καιρό συνεργασία ή προσχώρηση συμβούλων της παράταξης της κας Χριστιάνας Καλογήρου στον συνδυασμό του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη ξεκίνησε κατά τρόπο μάλλον άτακτο παρά συντεταγμένο και ομαδικό, όπως αρχικά η παράταξη του περιφερειάρχη τουλάχιστον επεδίωκε.

Η αρχή έγινε με τους περιφερειακούς συμβούλους Χίου κ. Λεωνίδα Αθηνάδη και Σάμου κα Σουλτάνα Ανδρεάδου, που – όπως ανακοινώθηκε επισήμως το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Αυγούστου 2021 – γνωστοποίησαν στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή τους από τον συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο».

Βέβαια, οι δύο αυτοί σύμβουλοι δεν έχουν δηλώσει ότι προσχωρούν στον συνδυασμό Μουτζούρη, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, αφού η εξέλιξη είναι ακριβώς αυτή, δηλαδή η συμπαράταξη με τον περιφερειάρχη, ενώ δεν αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να τους ανατεθούν και καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Χίο φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλος ή κι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, που έχουν πάρει θέση για να κάνουν την μετακίνηση, είτε μονομερώς, είτε με την σύμφωνη γνώμη της παράταξης της κας Καλογήρου στο πλαίσιο μιάς ευρύτερης συναινετικής διαδικασίας και συνεργασίας, κάτι – ωστόσο – που η σημερινή εξέλιξη μάλλον έχει απομακρύνει ενδεχομένως και οριστικά.