Άρχισε πάλι την σπέκουλα ο Μηταράκης για κλειστή δομή μετά την απόφαση για την ΒΙΑΛ

Δεν πρόλαβε «να βγει στον αέρα» η είδηση για την έξωση από την ΒΙΑΛ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την απόδοση του ακινήτου στον δήμο Χίο και ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης σπεύδει – όπως είχαμε προβλέψει – να αρχίσει το… ποίημά του για την δημιουργία νέας κλειστής δομής που θα αντικαταστήσει την ΒΙΑΛ.

Σε δήλωσή του, μάλιστα, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, προεξοφλεί ότι «η νέα δομή θα πρέπει να λειτουργήσει εντός 2021» και σημειώνει ότι θα γίνουν οι αναγκαίες διοικητικές και νομικές ενέργειες για το ομαλό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, όταν θα λειτουργήσει η κλειστή δομή που οραματίζεται, καθότι προσώρας μόνον ο ίδιος και οι στενοί σύμμαχοί του στην δημοτική αρχή Κάρμαντζη συμπίπτουν στην συγκεκριμένη επιδίωξη.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μηταράκη έχει ως εξής:

«Είχα δεσμευθεί προεκλογικά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, καθώς η θέση της δομής εντός αστικού ιστού εμφανώς δημιουργούσε προβλήματα. Δομή που ως γνωστόν κατασκευάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της δημιουργίας κλειστής / ελεγχόμενης δομής. Δομής που θα ανταποκρίνεται στις απαραίτητες προδιαγραφές αξιοπρεπούς προσωρινής διαβίωσης αιτούντων άσυλου και στις προδιαγραφές ασφαλείας προς όφελος των διαμενόντων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Δομής που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙΑΛ.

Η νέα δομή θα πρέπει να λειτουργήσει εντός 2021. Το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές και νομικές ενέργειες για το ομαλό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, όταν λειτουργήσει η κλειστή / ελεγχόμενη δομή».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια