Άρχισε προανάκριση για τα «σημεία και τέρατα» στην Βιβλιοθήκη «Κοραής»

Η πολύκροτη υπόθεση της βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» και τα όσα συνέβησαν σε διαχειριστικό επίπεδο πριν από το 2015, οπότε και ανέλαβε την διοίκησή της ο κ. Μανώλης Στάθης, φαίνεται ότι δεν έχει καταχωνιαστεί, αφού η εισαγγελία Διαφθοράς, στην οποία είχε φτάσει η υπόθεση, έχει δώσει εντολή για προανάκριση.

Ήδη, ανακριτικοί υπάλληλοι της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου – μετά την εν λόγω εντολή – έχουν αναλάβει έργο και καλούν για καταθέσεις στελέχη και υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης, ώστε να σχηματισθεί η δικογραφία για όσα συνέβησαν πριν το 2015, όταν στην διοίκηση ήταν ο κ. Χρίστος Μπελλές.

Στόχος είναι η κατά το δυνατόν ταχεία ολοκλήρωση της προανάκρισης και ο σχηματισμός της δικογραφίας, που θα αποδίδει τις τυχόν ευθύνες στην διαχείριση της Βιβλιοθήκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την σχετική έκθεση για την «Βιβλιοθήκη Xίου “Κοραής”» έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου, τον Νοέμβριο του 2018, επικεντρώνοντας κυρίως στην αγορά δύο κτιρίων για την κτιριακή επέκταση της Βιβλιοθήκης. Η έκθεση δείχνει στελέχη και αξιωματούχους του υπουργείου Παιδείας και της ΚΔΙΒ να εμπλέκονται στην μεθόδευση αγοράς, καθώς και στην διαδικασία επισκευής των κτιρίων, που ευρίσκοντο σε κακή και ερειπιώδη κατάσταση, με την δαπάνη να φτάνει στις 420.000 ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια