Άρχισε τις… μαϊμουδιές ο Μηταράκης

Να του αναγνωρίσουμε ότι μια αγωνία να παρουσιάσει έργο την έχει, έστω και αν ακόμα δεν έκλεισε τρεις μέρες (επτά κρατάνε τα θαύματα;) στην θέση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ο κ. Νότης Μηταράκης.

Μη υπάρχοντος, λοιπόν, άλλου θέματος αρμοδιότητάς του, επιχειρεί να οικειοποιηθεί το έργο των προηγούμενων και εν προκειμένω του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ευθύνη των οποίων επεστράφησαν δυνάμει της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας 11 άνθρωποι στις χώρες τους.

Η επιστροφή έγινε από την Μυτιλήνη σήμερα Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, πλην – όμως – για όσους έχουν γνώση του θέματος οι διαδικασίες της επιστροφής ξεκίνησαν τουλάχιστον πριν δέκα ημέρες με την σχετική ειδοποίηση των τουρκικών αρχών, οι δε απορριπτικές αποφάσεις επί των αιτήσεων ασύλου μπορεί και να τρέχουν πολλούς μήνες πίσω.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον κ. Μηταράκη να… υπερηφανεύεται ότι πρόκειται για δικό του έργο, σημειώνοντας – μάλιστα – ότι «επιταχύνουμε διαδικασίες εφαρμόζοντας το νέο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα». Και ο οποίος δεν εφαρμόζεται, όπως ο ίδιος είπε μιλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Χίου, επειδή όσοι νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται δεν μένουν σε κλειστό χώρο, αφού δεν υπάρχουν κλειστά κέντρα – φυλακές.

Πολλοί θα το διαβάσουν, λίγοι θα καταλάβουν, σκέφτηκε και το έριξε στα… κάρβουνα του twitter, συνοδεύοντας την «είδηση» με το ανάλογο βίντεο, για να… πεισθούν οι δύσπιστοι.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια