Αρχίζει και πάλι ο ρουκετοπόλεμος μετά από… ανακωχή δύο ετών (βίντεο)

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου 2022 η μεγάλη παρέλαση των ρουκετατζήδων από το Πετροκάραβο του Βροντάδου, στη Χίο, με κατεύθυνση τις δύο ενορίες του Αγίου Μάρκου και της παναγίας Ερειθιανής, που αποτελούν το θέατρο των επιχειρήσεων του ρουκετοπόλεμου.

Εφέτος, ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας ο ρουκετοπόλεμος θα δώσει και πάλι το παρών, δυνατά, αλλά με μέτρο, όπως τουλάχιστον υπόσχονται όσοι συμμετέχουν σε αυτόν, ε4πισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα έθιμο που θα συνεχισθεί και στο μέλλον.

Από όλες τις πλευρές επισημαίνεται ότι όλα τα μέτρα για την ασφάλεια κατοικιών και ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του ρουκετοπόλεμου έχουν ληφθεί και το μείζον είναι η αυτοσυγκράτηση και η λελογισμένη χρήση των ρουκετών.

Στην διασταύρωση, όπου οι ομάδες των δύο ενοριών παίρνουν η κάθε μία τον δρόμο της για τις θέσεις… μάχης, ακούστηκαν τα συνήθη συνθήματα «μια βροχή σας σώζει», «είσαστε καμμένοι» κ.λπ. και μάλιστα και με… χορωδιακή συμμετοχή μικρών παιδιών, εκείνων που θα κληθούν σε λίγα χρόνια να παραλάβουν την σκυτάλη.

Εφέτος, είναι έντονη η παρουσία και επισκεπτών, τόσο Χιωτών που μένουν στην Αττική και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, όσο και άλλων Ελλήνων από διάφορες περιοχές.

Οι ομάδες των δύο ενοριών θα πάρουν θέσεις στις περιοχές όπου έχουν στηθεί οι «ρουκετοσύρτες», περί τις 9 το βράδυ αναμένεται η έναρξη των δοκιμαστικών βολών και σε πλήρη ανάπτυξη ο ρουκετοπόλεμος θα είναι από τις 11 το βράδυ έως και μετά την Ανάσταση περί τις 12.30.