Αρχίζουν ελεγχόμενες αντλήσεις στο Σαραπιό

Με ελεγχόμενες αντλήσεις, οι οποίες αρχίζουν άμεσα, το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Ιανουαρίου 2019, επιχειρείται να μειωθεί ο κίνδυνος στο φράγμα του Σαραπιού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσής του.

Ήδη, συνεργεία της ΔΕΥΑΧ βρίσκονται καθ΄ οδόν προς το Σαραπιό με δύο αντλίες δυναμικότητας απάντλησης 500 κυβικών μέτρων νερού την ώρα, ενώ αναζητούνται κι άλλα αντίστοιχα μηχανήματα στο νησί που θα τεθούν σε λειτουργία, ώστε ο όγκος του νερού που θα φεύγει από το φράγμα να φτάσει στα 1000 κυβικά μέτρα την ώρα (όχι την ημέρα, όπως αρχικά είχαμε αναφέρει).

Την πρόταση αυτή διατυπώνει, μεταξύ άλλων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας νομού Χίου, που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως επισημαίνει στον astraparis.gr  ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Χίου του ΤΕΕ κ. Μάνος Μισυρλής το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι σοβαρό, καλώς ανοίχθηκε η τάφρος, αλλά αυτό δεν αρκεί. Επίσης, πρόσθεσε, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να γίνει απόφραξη του αγωγού, που βρίσκεται στον πυθμένα της λεκάνης, αν και παραδέχθηκε ότι αυτό είναι δύσκολο.

Ο κ. Μισυρλής επέμεινε ότι πρέπει η άντληση να γίνει με απολύτως ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να εξαλειφθεί ο άμεσος κίνδυνος.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια