Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις για το ΕΚΑΒ στη Χίο – Διευρύνονται οι αντιδράσεις

Την έναρξη των κινητοποιήσεων για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο και την καθημερινή διακινδύνευση της ζωής των πολιτών σηματοδοτούν οι επικείμενες δράσεις της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Χίου την  προσεχή Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:30, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Εργατικό Κέντρο Χίου έχει συγκαλέσει σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού, προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις τους.

Εκτός από την ΑΔΕΔΥ ανακοινώσεις έχουν εκδώσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική αναλγησία.

ΑΔΕΔΥ: Πρέπει να αντιδράσουμε πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα

Πόσοι ακόμα θα θυσιαστούν στον βωμό της εγκληματικά ανάλγητης πολιτικής του “κόστους – οφέλους “, της εμπορευματοποίησης της υγείας; Αυτής της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., πριν του ΣΥΡΙΖΑ με όλους όσους την αποδέχονται και την υλοποιούν;

Μια πολιτική που έχει οδηγήσει στην άκρως επικίνδυνη και αρκετές φορές θανατηφόρα αποψίλωση και υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας και στο νησί μας. Τελευταίο θύμα αυτής της πολιτικής ο εν ενεργεία πυροσβέστης που ξεψύχησε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκείνη την ώρα ήταν σε άλλο περιστατικό!

Δεν πάει άλλο όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι κάτοικοι στις πόλεις και τα χωριά του ακριτικού μας νησιού πρέπει να αντιδράσουμε χθες, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του και όλους τους εργαζόμενους σε άμεση κινητοποίηση για την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον 11 ατόμων, καθώς και αναβάθμιση του στόλου του.

Όλοι την Πέμπτη 25/8 στις 11:30 στη διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Χίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:30 συμμετέχουμε στη σύσκεψη με άλλους φορείς στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει προ πολλού

Η κυβέρνηση, ο υπουργός υγείας Θανάσης Πλεύρης και ο εκλεγμένος στη Χίο φανφαρολόγος υπουργός Νότης Μηταράκης και σιωπούν και αδιαφορούν και νοιάζονται περισσότερο για τις δομές των προσφύγων παρά για τους συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ παρ’ όλες τις συνεχόμενες εκκλήσεις από πολίτες, κόμματα και φορείς για την διευθέτηση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ολιγωρούν βυθισμένοι στην ραστώνη της ανικανότητάς τους και της πολιτικής τους ανεπάρκειας. Αδιαφορούν για τη χιακή κοινωνία κι έχουν λησμονήσει όλες τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών και εννοείται των διαβητικών ασθενών η ζωή των οποίων οδηγείται σε δραματική υποβάθμιση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει και με το οποίο επιμελώς ασχολούνται είναι η διάσωση του πολιτικού τους σαρκίου.

Ντροπή στην Ελλάδα του 2022 να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις!!!

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο…

Πρέπει να τελειώσει όλο αυτό!!!

ΛΑΣ: Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός από όλους, είναι ήδη αργά!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του πρωθυπουργού περί “ανάπτυξης και ευημερίας για όλους”  και έξοδο από την οικονομική εποπτεία , καταρρέουν με τον πιο επίσημο τρόπο μπροστά στους νεκρούς που πεθαίνουν αβοήθητοι στο νησί,  γιατί το ΕΚΑΒ παραμένει υποστελεχωμένο, την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη Μηταράκης και Πλεύρης, ερίζουν για το ποιος έχει την ευθύνη. 

Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ, που απαξίωσαν και εμπορευματοποίησαν τη  δημόσια υγεία, κουτσουρεύοντας υποδομές και προσωπικό.

Είναι όλοι αυτοί που ακολουθούν την πολιτική που με σταθερότητα θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για την εξυπηρέτηση των λίγων, που έχουν ευαγγέλιο την πολιτική της Ε.Ε., ότι οι δαπάνες για την υγεία, για την ανθρώπινη ζωή αποτελούν κόστος.

Φτάνει πια! Δεν μπορεί να είμαστε θεατές σε προδιαγεγραμμένους θανάτους μέχρι να έρθει η  δική μας σειρά.

Η συνήθης αφωνία για ευνόητους λόγους της δημοτικής αρχής πρέπει να σταματήσει.

Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις στην κατεύθυνση να σταματήσει πια αυτός ο εμπαιγμός της κυβέρνησης με το ΕΚΑΒ.

ΣΕΣΝΟΧ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ Χίου είναι αποτέλεσμα, διαχρονικά της πολιτικής των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που λογαριάζουν την υγεία όχι σαν δικαίωμα που προσφέρει το κράτος αλλά ως ακριβό εμπόρευμα που αγοράζεται και πουλιέται.  Αυτό το απέδειξαν στην πράξη για χρόνια, με τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα…

Η ζωή του λαού, της λαϊκής οικογένειας, του κάθε ανθρώπου αποτελεί για τους «εμπόρους» της υγειονομικής περίθαλψης κόστος. Όλα τα υπολογίζουν στη λογική κόστος – όφελος, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών. Γι’ αυτό και επιχειρούν να “λύσουν” το πρόβλημα με δωρεές και ιδιωτικά ασθενοφόρα!

Τελευταίο θύμα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής ο εν ενεργεία πυροσβέστης που ξεψύχησε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκείνη την ώρα ήταν σε άλλο περιστατικό…

Ποτέ δεν οργάνωσαν την υπηρεσία, ώστε να έχει την δυνατότητα αντιμετώπισης δύο και τριών επειγόντων περιστατικών.

Ποτέ δεν υπολόγισαν ότι το κάθε λεπτό κρίνει μία ανθρώπινη ζωή!

Απαιτείται η στελέχωση της υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό που θα δίνει την δυνατότητα να υπάρχουν σε ετοιμότητα 3 βάρδιες στην πρωινή ζώνη, 2 βάρδιες στην απογευματινή και 2 βάρδιες στη νυχτερινή.

Να πάψει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τους νησιώτες ως αναλώσιμους και τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ως εργαζόμενους β΄ κατηγορίας.

ΚΚΕ: Καμία εμπιστοσύνη στους θεατρινισμούς δημάρχου και κυβέρνησης

Η κοροϊδία στον χιώτικο λαό δεν θα περάσει. Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη σε όσους δημιουργούν διαχρονικά και συνειδητά με την πολιτική τους την επικίνδυνη κατάσταση στο ΕΚΑΒ.

Οι υπουργοί της Ν.Δ. παίζουν “κρυφτό” τάχα αντιπολιτευόμενοι ο ένας τον άλλο για την στελέχωση του ΕΚΑΒ, που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου δημιούργησαν. Αυτό εκφράζουν οι δηλώσεις Κάρμαντζη σε συνέχεια του “πινγκ – πονγκ” μεταξύ Πλεύρη και Μηταράκη.

Το κράτος τους είναι απόλυτα ικανό μαζί στο “θέατρο”, το χαράτσωμα και τη φτωχοποίηση του λαού με μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα και παντελώς ανίκανο να δώσει απαντήσεις στις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ στηρίζει την κινητοποίηση των φορέων την Πέμπτη στο νοσοκομείο στις 11:00 για να δοθεί τώρα ουσιαστική λύση στη στελέχωση του ΕΚΑΒ με βάση τις πραγματικές ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ο λαός έχει τη δύναμη!

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στη κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Χίου την Πέμπτη 25/8 στις 11:30, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που έχει αφήσει το ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα.

Άλλη μια περίπτωση θανάτου λόγω υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, που έχουν βάλει το χεράκι τους όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, έλαβε χώρα στο νησί μας τις προηγούμενες μέρες. Κι ενώ έχουν παρελάσει από τη Χίο υπουργοί, υφυπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα διαβεβαιώνοντας ότι το ζήτημα θα λυθεί, το πρόβλημα παραμένει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια.

Καμία εμπιστοσύνη σε υποσχέσεις και σε πρόσωπα που τάζουν. Η εμπειρία δείχνει ότι είναι πολιτική επιλογή η κατάσταση στο νοσοκομείο της Χίου. Το ζήτημα της υγείας δεν γίνεται να παίζεται στα ζάρια ή να έχουμε «μπάρμπα στην Κορώνη», που θα παρακαλάμε για να μας βοηθήσει.

Το Σωματείο μας συστρατεύεται με τους φορείς που συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όλα τα σωματεία και κάθε συνδικαλιστή ξεχωριστά, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μέσα από τα σωματεία μας να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σ’ αυτή την πολιτική που για το ζήτημα της υγείας, μας βλέπει μόνο στην τσέπη.

Τέλος, μέλη το Δ.Σ. του σωματείου μας θα συμμετέχουν στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Χίου για το ίδιο θέμα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια