Άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ζητά η ΑΔΕΔΥ

Τη στήριξη της στην πρωτοβουλία των εργαζόμενων για διεκδίκηση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων , εκφράζει με ανακοίνωση της η ΕΓ του ΝΤ ΧΙΟΥ  της ΑΔΕΔΥ..

«Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Τώρα η κυβέρνηση έχει και το «μαχαίρι και το πεπόνι». Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων», αναφέρει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και καταλήγει:  «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένα για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις πλην αυτών που εμπίπτουν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις ».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια