Ας πάει σε εκλογές μόνο με τον Νότη

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Από την επομένη των εκλογών του 2015 το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, σε κάθε στάση και στιγμή, ζητούσε με κάθε τρόπο την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Μετήλθε προς τούτο, στην διάρκεια της τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ, πλείστα όσα μέσα, πλην – όμως – η προσφυγή στις κάλπες – την 7η Ιουλίου 2019 – πριν την εκπνοή της κοινοβουλευτικής θητείας, κατέστη δυνατή μόνον μετά την εκλογική αποδοκιμασία προς την κυβέρνηση κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Κι ερχόμαστε σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές κι αυτό το κόμμα, που θέλει να αναλάβει την κυβέρνηση, που λέει πως είναι πανέτοιμο γι΄ αυτό, που φιλοδοξεί – μάλιστα – να είναι αυτοδύναμη η κυβέρνησή του, δεν έχει ορίσει, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τους υποψήφιους βουλευτές του!

Και δέχεται να βγαίνει ο κάθε πρώην βουλευτής του, επειδή – λέει – αυτοδικαίως μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος (καλός, κακός, άχρηστος, ανεπαρκής, αλλά λόγω πρώην μπορεί να είναι υποψήφιος, μεγάλη συζήτηση αυτή, ίσως γίνει στο μέλλον) και να ανακοινώνει από μόνος του την υποψηφιότητά του. Κι από κοντά να τρέχουν και οι λοιποί, φερόμενοι ως υποψήφιοι, έχοντας την σχετική διαβεβαίωση από κάποιο… βύσμα μέσα στο κόμμα να ανακοινώνουν κι αυτοί την υποψηφιότητά τους.

Μα είναι, όλα αυτά σοβαρά πράγματα, για ένα κόμμα με τις φιλοδοξίες που περιγράψαμε πιο πάνω και οι οποίες είναι οι ελάχιστες, τι να πούμε για την φιλοδοξία να τα αλλάξει όλα, να βάλει την χώρα σε σωστή πορεία, να…, να…

Καλά, εδώ σταματάμε κι όταν δούμε τους υποψηφίους βουλευτές και επισήμως θα τα ξαναπούμε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια