Ας ξαναβαφτιστούμε!

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ |

Τα Φώτα σήμερα, σαν καλός χριστιανός εκκλησιάστηκες έκανες και μερικούς σταυρούς παραπάνω, έδειξες υπερβάλλοντα ζήλο μάλιστα σε αυτό, αρχή της χρονιάς και ο στόχος είναι να είμαστε καλύτεροι- σκέφτηκες- και συνέχισες.

Μετά, στο γιορτινό, γεμάτο από καλούδια, τραπέζι, μια επανάληψη σχεδόν αυτού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στη ζεστασιά του καλοριφέρ και του τζακιού, χουχούλιαζες στα ζεστά σου και μακάριζες την τύχη σου που δεν είσαι έξω στο κρύο και τη βροχή.

Στο μεσημεριανό τραπέζι δεν έγινε καμιά αναφορά στη δολοφονία του Ιρανού αξιωματικού από τους Αμερικάνους, στην περιβαλλοντική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, στο κρύο και στην παγωνιά μέσα στην οποία την ίδια ώρα βρίσκονται οι άνθρωποι στη ΒΙΑΛ, δίπλα μας, στη γειτονιά μας.

Αυτές οι σκέψεις είναι εκτός της δικής μας σφαίρας ενδιαφέροντος, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Στη χειρότερη, ε τόσοι είναι… Αν «φύγουν» και κάποιοι από το κρύο, δεν χάλασε πια κι ο κόσμος. Όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα μπορεί να σκέφτηκες και ξανάκανες και τον σταυρό σου να συγχωρεθείς για τη μαύρη σκέψη και συνέχισες το γεύμα, μην κρυώσει…

Το ίδιο σε συνεπήραν και οι ρυθμοί και οι υποχρεώσεις κατά την διάρκεια όλης της υπόλοιπης μέρας με το μυαλό σου να κοιτάξει καμιά φωτογραφία με χιόνι και χιονοπόλεμο που ανέβασε ο γείτονας στο fb, να σχολιάσεις ποιος πήγε, ποιος δεν πήγε στα χιόνια,  να ασχοληθείς με την ακατάπαυστη βροχή που τη βλέπεις στεγνός και ζεστός από το τζάμι αλλά δεν παύει να σου σπάει τα νεύρα έτσι όπως δεν έχει σταματημό.

Και κάπου προς το βράδυ θα βάλεις κάτω από τα παπλώματα τα μικρά για ύπνο θα τους πεις και μια ιστορία για τον κακό τον λύκο για να έχουν όνειρα γλυκά.

Μόνο που για κάποια άλλα παιδιά λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου, ο κακός ο λύκος είσαι εσύ, εγώ, και όλοι εμείς που δεν ανοίγουμε το σπίτι μας τέτοιες μέρες, που δεν ανοίγουμε το κλειστό, τον δήμο, την περιφέρεια να μπουν οι  συνάνθρωποί μας να ζεσταθούν.

Αν βαφτιζόμασταν σήμερα, θα έπρεπε να βαφτιστούμε… άνθρωποι γιατί δυστυχώς δεν δικαιούμαστε πλέον να λεγόμαστε έτσι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια