Ασάφεια για την ίδρυση νέου πανεπιστημιακού τμήματος τουρισμού

Το υπουργείο Παιδείας ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει ρητά την πρόθεση ίδρυσης πανεπιστημίου με ειδίκευση τις σπουδές τουρισμού, κάτι το οποίο είχε επί της ουσίας προαναγγείλει ο υφυπουργός Τουρισμού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Η σχετική απάντηση εδόθη σε ερώτηση του βουλευτή για το τμήμα Τουρισμού στη Χίο και την τουριστική εκπαίδευση. Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης: «Συναφώς, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. κατάργηση ή αλλαγή έδρας ενός τμήματος) με «άτακτο» τρόπο, δεν αποκλείει τέτοιες μεταβολές μετά από εισήγηση της νέας εθνικής αρχής ανώτατης εκπαίδευσης».

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Τουρισμού, επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να αναμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο των δομών τουριστικής εκπαίδευσης που υπάγονται στην αρμοδιότητά του (ΑΣΤΕ, ΙΕΚ κ.ά.), στην οποία όμως δεν περιλαμβάνονται τα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Μιχαηλίδης καταλήγοντας τονίζει ότι «από την πλευρά μας θα συνιστούσαμε στην ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου, αλλά και εν γένει την τοπική κοινωνία, επαγρύπνηση όσον αφορά το μέλλον του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια