Άσφαλτος στην άσφαλτο, το ένα στρώμα πάνω στο άλλο κι όπου φτάσει

Επεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου στο τμήμα Χίος – Βολισσός πραγματοποιούν τα συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Χίου, πλην – όμως – οι κακοτεχνίες δεν αποφεύγονται, ιδία δε σε ό,τι αφορά τις ασφαλτοστρώσεις για την επισκευή φθαρμένων τμημάτων.

Εν προκειμένω, τα συνεργεία έκαναν τέτοιες επεμβάσεις σε τέσσερα σημεία πριν και μετά το «18» (18ο χιλιόμετρο Χίος – Βολισσός) και σε όλες τις περιπτώσεις προτίμησαν το νέο στρώμα ασφάλτου να πέσει πάνω στο παλαιό, χωρίς το τελευταίο να αποξηλωθεί ή να φρεζαρισθεί, προκειμένου να κατέβει η στάθμη και να έρθει ως φυσική συνέχεια το νέο στρώμα.

Αποτέλεσμα; Τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο του νέου τμήματος να υπάρχει ένα μικρό «σκαλοπατάκι», το οποίο γίνεται ιδιαίτερα αισθητό κατά την οδήγηση, δεδομένου – μάλιστα – ότι πρόκειται για σημεία του οδικού δικτύου, όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

Βέβαια, κατά την άποψη των αρμοδίων της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Χίου αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί έχει «λειανθεί» το σημείο εισόδου και εξόδου και με την πάροδο του χρόνου αυτό το μικρό «σκαλοπατάκι» θα μικρύνει ακόμα περισσότερο, κάτι που – φυσικά – δεν ισχύει αν κρίνει κανείς από ανάλογες παλαιότερες επεμβάσεις.

Και βέβαια προκύπτει το ερώτημα αν φθαρεί και η νέα ασφαλτόστρωση θα πέσει και τρίτο στρώμα;

asfaltos_0006 asfaltos_0005 asfaltos_0003 asfaltos_0002

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια