Ασφυξία στο νοσοκομείο Χίου – Μόνον για ασθενείς covid η ΜΕΘ

Ασφυκτική κατάσταση δημιουργείται και πάλι στο νοσοκομείο Χίου με την μονάδα covid να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και η ΜΕΘ να έχει μετατραπεί αποκλειστικά για την περίθαλψη ασθενών covid.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι τέσσερις και η ΜΕΘ η οποία μέχρι τώρα μπορούσε να δεχθεί στον ιδιαίτερο εντός αυτής χώρο τρία άτομα δεν επαρκεί πλέον, με αποτέλεσμα να έχουν απομακρυνθεί οι άλλοι ασθενείς και όλη η μονάδα να διατίθεται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Οι άλλοι ασθενείς έχουν ήδη μεταφερθεί στον χώρο ανάνηψης των χειρουργείων, όπου προορίζεται να μεταφερθεί και όποιο άλλο βαρύ μη covid περιστατικό προκύψει.

Ο μοναδικός τρόπος να αποσυμπιεσθεί το σύστημα και η ΜΕΘ είναι να μεταφερθεί κάποιος από τους νοσηλευόμενους σε νοσοκομείο της Αθήνας, κάτι – ωστόσο – που δεν είναι άμεσα ορατό.

Αυξημένος είναι, επίσης, ο αριθμός των ασθενών covid, που έχουν ήδη καταλάβει 14 κλίνες, ενώ αβέβαιο είναι το άμεσο μέλλον, με δεδομένο τον υψηλό καθημερινά αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί.