Ασκήθηκε δίωξη σε 5 άτομα για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ Καρδαμύλων Χίου (βίντεο & φωτό)

Σε τακτική δικάσιμο για να δικασθούν με την κατηγορία της παρακώλυσης ταχυδρομικού έργου παραπέμπονται τέσσερις πρόεδροι κοινοτήτων της Βορειοανατολικής Χίου και ένα ακόμα άτομο, μετά την απολογία τους το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στην εισαγγελέα πρωτοδικών Χίου κα Σοφία Διπλοΐδου.

Η δίκη θα γίνει στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου στις 18 Απριλίου 2024.

Δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Λαγκάδας κ. Μάρκου Κούνουπα, Συκιάδας κ. Κώστα Μαυρέλου, Καρδαμύλων κας Δώρας Σαββοπούλου και Πιτυούς κ. Μιχάλη Φυτούση. Στην δικογραφία υπάρχει ένας ακόμα πολίτης, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Οι δύο πρώτοι είχαν συλληφθεί σήμερα το πρωί, ο κ. Μαυρέλος στον χώρο του κεντρικού ταχυδρομείου Χίου, όπου και πάλι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο οδοντιατρείο του ο κ. Κούνουπας, ενώ οι κ. Φυτούσης και κα Σαββοπούλου είχαν παραδοθεί αυτοβούλως στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, όπου νωρίτερα είχαν μεταφερθεί οι δύο άλλοι συλληφθέντες.

Περί τις 3 το απόγευμα οι τέσσερις προσήχθησαν στην εισαγγελέα Χίου, η οποία άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο, στις 18 Απριλίου 2024, με την αναφερθείσα κατηγορία.