Ασπίδα Μηταράκη στην Βιτσιλάκη για τους εισακτέους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την υπεράσπιση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου για όσα της καταμαρτυρεί ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στο θέμα των εισακτέων στο ίδρυμα, ανέλαβε ο κ. Νότης Μηταράκης δια του πολιτικού του γραφείου, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η επίθεση του κ. Μιχαηλίδη στην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Βιτσιλάκη, αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δυσανεξίας του ιδίου, αλλά και του κόμματός του απέναντι στην μορφωτική διαδικασία, την αριστεία, αλλά και την αντίθετη άποψη.

Τα πανεπιστήμιά μας χρειάζονται οικονομικούς πόρους, έγκριτο επιστημονικό προσωπικό, διαδικασίες αξιολόγησης και φοιτητές με μορφωτικό επίπεδο και πρωτίστως διάθεση για μάθηση. Αυτά είναι και τα εχέγγυα για την καταξίωση. Η προηγούμενη κατάσταση βύθιζε τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα σε καθεστώς ανυποληψίας και υπονόμευε το επίπεδο σπουδών που προσέφεραν.

Ο κ. Μιχαηλίδης βλέπει, δυστυχώς, την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης και όχι ουσιαστικής πολιτικής. Επιμένει να υπεραμύνεται του παρωχημένου θεσμού του ασύλου, αλλά και της παντελούς απουσίας οποιουδήποτε κριτηρίου – βάσης για την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Αντ’ αυτού, βάλλει κατά έγκριτων επιστημόνων και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τις ιδεοληψίες του.

Στα εθνικά ζητήματα, όπως η παιδεία, απαιτείται σοβαρότητα και συνέργειες με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αντιλήφθηκαν ως κυβέρνηση. Ελπίζουμε να το καταλάβουν ως αντιπολίτευση».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια