Αστυνομικός προσποιήθηκε τον αγοραστή χασίς και συνελήφθη ο διακινητής

Συνελήφθη, την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 στη Χίο, από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, αλλοδαπός με τις κατηγορίες της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αστυνομίας, από τα υπάρχοντα στοιχεία φαινόταν ότι ο αλλοδαπός συστηματικά διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως σε περιοχές της νότιας Χίου.

Στήθηκε, λοιπόν, αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης πώλησε σε αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 614 γραμμαρίων.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, που είχαν προσημειωθεί για τον σκοπό της επιχείρησης.

Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε χώρο όπου διαμένει ο δράστης σε αγροτική τοποθεσία βρέθηκαν: Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο, χασίς συνολικού βάρους 521 γραμμαρίων, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (σε μορφή σοκολάτας), συνολικού βάρους 251 γραμμαρίων, 3.710 ευρώ, σε χαρτονομίσματα, μεταξύ των οποίων και ένα προσημειωμένο.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι παραπάνω ποσότητες χασίς προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι ναρκωτικές ουσίες, η ζυγαριά, τα κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια