Ατεκμηρίωτα τα περί σεξουαλικής βίας στα hot spot, λέει το υπουργείο

Δεν άφησε αναπάντητες τις αιτιάσεις της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για τα φαινόμενα σεξουαλικής βίας στις δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε σχόλιό του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Θα περιμέναμε από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση που να βασίζεται και σε συγκεκριμένες καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές, επίσημα στοιχεία και δεδομένα, χωρίς να περιορίζεται απλώς σε «ανώνυμες βιωματικές εμπειρίες».

Θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο για την διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού πληθυσμού στα νησιά να υπάρχουν επιστημονικά ευρήματα που να συμβάλουν –επί της ουσίας– στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς της πολιτείας συνεργάζονται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες, διεκδικώντας την βελτίωση των συνθηκών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο στους χώρους υποδοχής των νησιών, όσο και στις δομές της ενδοχώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε πρόταση που συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών γίνεται δεκτή με ευαρέσκεια από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο καταγράφει και λαμβάνει υπόψη όλες τις σχετικές διαπιστώσεις».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια