Άθλιες και απάνθρωπες οι συνθήκες στην ΒΙΑΛ, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στο hot spot της ΒΙΑΛ όχι μόνο λόγω του υπερπληθυσμού, όχι μόνο των δομών που δεν παύουν να χρήζουν βελτίωσης, αλλά και του αφόρητου κρύου και του χιονιά που επικρατεί αυτές τις μέρες, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Σε ανακοίνωση της καυτηριάζει την στάση της κυβέρνησης, καθώς και την τοπική και περιφερειακή διοίκηση, «η οποία θυμάται το προσφυγικό κυρίως το καλοκαίρι, αφού τότε αποτελεί τροχοπέδη στην “τουριστική ανάπτυξη” που επαγγέλλεται». Και προσθέτει:

«Καλούμε και απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς και την περιφερειακή και τοπική διοίκηση, στο μέτρο που της αναλογεί,   να δείξει εδώ και τώρα το ενδιαφέρον της στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο hot spot του νησιού μας, αλλά και στις ευάλωτες ομάδες αυτών (οικογένειες, ΑμΕΑ, βραχυχρόνια ασθενείς), που προσωρινά μένουν σε σπίτια, προκειμένου:

1. Να οργανωθεί άμεσα και με την απαιτούμενη ασφάλεια η μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα.

2. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες, έτσι ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν, όπως ορίζει η συνθήκη της Γενεύης.

3. Να καταδικάσει έμπρακτα την πολιτική των οικονομικών «ατμομηχανών» της Ευρώπης που μετέτρεψαν τα νησιά και τη χώρα μας σε φυλακή ρημαγμένων από τους πολέμους τους ψυχών.

4. Κατά το βραχυχρόνιο διάστημα της παραμονής τους στη χώρα μας και στο νησί μας, να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και όχι ως όντα ενός κατώτερου θεού.

5. Να κλείσει άμεσα όλα τα hot spot – κολαστήρια στα νησιά μας.

Κριτήριο ψήφου απέναντι στους μνηστήρες του δήμου και της περιφέρειας είναι η στάση τους στο προσφυγικό με όρους αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας αφενός, αλλά και καταδίκης των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, ζητήματα για τα οποία κάνουν την πάπια και ετοιμάζονται να μας “αναπτύξουν” και να μας πουν τα “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΣ.

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια