Αθλιότητες Ρουμάνας γερουσιαστού σε βάρος Ιταλίδας δημοσιογράφου

Για την οκτάωρη ομηρία και κακοποίηση Ιταλίδας δημοσιογράφου από αντιεμβολιάστρια γερουσιαστή της Ρουμανίας από τον κ. Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. – Π.Σ. / The Left και μέλος της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών, δικαιοσύνης & εσωτερικών υποθέσεων (LIBE) έγινε η ακόλουθα δήλωση:

«Η περιπέτεια δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης της Ιταλίας, η οποία υπέστη σωματικό έλεγχο και της ασκήθηκε βία επειδή ενόχλησε αντιεμβολιάστρια γερουσιαστή της Ρουμανίας με τις ερωτήσεις της σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας είναι η πολλοστή “σταγόνα”, που “ξεχειλίζει το ποτήρι”.

Στην Ευρώπη της ελευθερίας της έκφρασης, στην Ευρώπη όπου η ελευθερία της ενημέρωσης είναι αναγκαίος πυλώνας της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση, μας ντροπιάζουν και μας εξοργίζουν.

Ως μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που προέρχομαι από την δημοσιογραφική οικογένεια εκφράζω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου στην δημοσιογράφο Λουτσία Γκοράτσι.

Εάν το Βουκουρέστι εξακολουθεί να θέλει να ανήκει στην Ευρώπη, αυτές οι πρακτικές, πρέπει να καταδικαστούν έμπρακτα.

Η ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει εδώ και τώρα να υψώσει τείχος προστασίας των δημοσιογράφων και όσων εργάζονται στην ενημέρωση από την έξαρση αυτή της ακροδεξιάς βίας, αλλά και από κάθε μορφή βίας. Για τον λόγο αυτό καταθέτουμε σχετική ερώτηση προς την ευρωπαϊκή επιτροπή».

Σχόλια