Αθώοι Κατσαράκης – Γεωργούλης για την υπόθεση με Βουρνού και Καραμανή

Αθώους κήρυξε – κατά πλειοψηφία – το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου τους κ.κ. Νίκο Γεωργούλη και Νίκο Κατσαράκη, πρώην διευθυντή και πρώην εκδότη, αντιστοίχως, της εφημερίδας «Πολίτης», για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου του πρώην δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού και του πρώην αντιδημάρχου κ. Γιώργου Καραμανή.

Το δικαστήριο, που συνεδρίασε στην Μυτιλήνη, μετά από πέντε ώρες ακροαματικής διαδικασίας αθώωσε τους δύο κατηγορουμένους και για τα δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πολίτης», στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 και στις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρωτόδικα, στις 4 Απριλίου 2019, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου είχαν καταδικασθεί και οι δύο σε φυλάκιση έξι μηνών για το δημοσίευμα της 12ης Σεπτεμβρίου, ενώ κατά πλειοψηφία είχαν απαλλαγεί για το δεύτερο δημοσίευμα, ενώ για την απαλλακτική αυτή απόφαση είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου ο αντιεισαγγελέας Χίου κ. Αθανάσιος Γεωργάκης.

Σήμερα, η εισαγγελέας κα Εμμανουέλα Κετσιατζή πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για το πρώτο δημοσίευμα και την απαλλαγή τους για το δεύτερο, όπως ήταν και η πρωτόδικη απόφαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο δημοσίευμα, την 12η Σεπτεμβρίου 2017, υπό τον τίτλο «Οι μετανάστες φεύγουν, οι υπάλληλοι μένουν», απέδιδε στους κ.κ. Βουρνού και Καραμανή την πρόθεση να τακτοποιήσουν εργαζόμενους στον καταυλισμό της Σούδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ξένα λεφτά είναι, να βολευτούν και καμιά 30αριά παιδιά μας…».

Το δημοσίευμα της 22ας Σεπτεμβρίου 2017, κατηγορούσε τους δύο μηνυτές ότι εξαπατούν την κοινωνία της Χίου, αποδίδοντας (το δημοσίευμα) το κλείσιμο του καταυλισμού της Σούδας στην διακοπή της χρηματοδότησης και όχι στην εφαρμογή της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου.