Αύγουστο και… βλέπουμε για την κατασκήνωση στα Σκλαβιά

Σε αγώνα δρόμου με το… καλοκαίρι έχει επιδοθεί ο δήμος Χίου, προκειμένου να προλάβει να αρχίσει και να ολοκληρώσει εγκαίρως τις επισκευαστικές εργασίες στην κατασκήνωση των Σκλαβιών και να την λειτουργήσει, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, πιθανότατα εντός του Αυγούστου.

Από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ήδη δοθεί το «πράσινο φως» και χρηματοδοτείται ο δήμος Χίου με το ποσό των 200.000 ευρώ για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης από την εφετινή περίοδο, πλην – όμως – τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

Απαιτούνται πολλές επισκευαστικές εργασίες, επεσήμανε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, προσδιορίζοντας το αμέσως προσεχές διάστημα την έναρξη των εργασιών, χωρίς – ωστόσο – να μπορεί να το προσδιορίσει επακριβώς.

Τόνισε ότι η κατασκήνωση, που έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, έχει υποστεί κλοπές από καλώδια έως στον εξοπλισμό, ενώ η εγκαταλελειμμένη κουζίνα της είναι δύσκολο να καταστεί λειτουργική σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι άμεσες επισκευαστικές εργασίες απαιτούν κόστος πλέον των 100.000 ευρώ, ενώ θα απαιτηθεί τουλάχιστον 1,5 μήνας, οπότε αισίως φτάνουμε στα τέλη Ιουλίου.

Με αυτή την προοπτική στη καλύτερη περίπτωση θα μπορέσουν σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους μέσα στον Αύγουστο να φιλοξενηθούν περίπου 100 παιδιά, ενώ αποκλείεται απολύτως για εφέτος κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ και ηλικιωμένους.

Εάν και εφόσον λειτουργήσει, τελικά, εφέτος η κατασκήνωση, αυτό θα γίνει σίγουρα χωρίς την δική της κουζίνα και η τροφοδοσία των κατασκηνωτών θα γίνει με κέτερινγκ.

Σχόλια