Αυλαία για την Κινηματογραφική Λέσχη

Τελευταία προβολή για την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 20.30 στο Ομήρειο με την ιταλική ταινία «Ιστορία Ερωτα και Αναρχίας».

Αντιήρωας εδώ είναι ο Τονίνο, αγροτόπαιδο στη μουσολινική Ιταλία του ’30 που, αφού μαθαίνει πως ο φίλος και μέντοράς του εκτελέστηκε από τους καραμπινιέρους μετά την αποτυχημένη του απόπειρα να ξεκάνει τον Ντούτσε, αποφασίζει να ολοκληρώσει αυτός την αποστολή, κι ας είναι εντελώς άβγαλτος και απροετοίμαστος. Φθάνει λοιπόν στον οίκο ανοχής στη Ρώμη όπου έχει σύνδεσμο μια πόρνη επίσης αναρχική, την Σαλομέ, με στοχευμένη πελατεία φασιστών, κι εγκαθίσταται εκεί παριστάνοντας τον ξάδελφό της. Ομως η εξοικείωση με το νέο περιβάλλον θα αποδειχθεί επίπονη, πόσω μάλλον όταν ερωτεύεται σφόδρα μια άλλη νεαρή ιερόδουλη.

Το προοδευτικό, ανατρεπτικό «Μια Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την απειλή του φασισμού,  που μιλάει για τη μοίρα όλων αυτών που στάθηκαν αντιμέτωποι σε αυτά. Όντας ένα διαμάντι που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στην πολιτική τραγωδία και την ανατρεπτική κωμωδία αποθεώνει τελικά τον έρωτα ως την απόλυτη δύναμη ζωής.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια