«Αυτισμός είναι…» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό (12/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 11:00-14:30, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Χίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή του αυτισμού, από τον παιδοψυχολόγο κ. Γεώργιο Πυλαρινό.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, θα  μεταφερθούν, μέσω VR Προσομοιωτή Αυτισμού, στη θέση ανθρώπων που ζουν στο φάσμα του αυτισμού. Μέσω δύο σταθμών εικονικής πραγματικότητας VR με τρία διαφορετικά σενάρια (τάξη σχολείου, δημόσια συγκοινωνία, καφετέρια) θα βιώσουν εμπειρικά το πραγματικά «εχθρικό» και αφιλόξενο περιβάλλον που από άγνοια έχουν δημιουργήσει οι κοινωνίες για τα άτομα με αυτισμό. Η δράση που υλοποιείται από το VR Planet απευθύνεται σε ενήλικες και αποτελεί ένα αποκαλυπτικά χρήσιμο εργαλείο για όλους, ειδικότερα για γονείς και εκπαιδευτικούς που καλούνται να διαγνώσουν πρώτοι και να αντιμετωπίσουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τον αυτισμό.