«Αυτόχειρας» με το ζόρι και κατά παραγγελία κακή ιδέα, υπέροχη παράσταση (φωτό)

Σώνει και καλά να τον βάλουν να αυτοκτονήσει, δήθεν για το κοινό καλό, στην πραγματικότητα για τα δικά τους ιδιοτελή, συνάμα δε και ευτελή συμφέροντα, ο καθένας για την πάρτη του εν ολίγοις.

Ο παρ΄ ολίγον αυτόχειρας, όμως, την αρχική αρνητική σκέψη του οποίου έκαναν ρουλεμάν οι παρτάκηδες, δεν τους έκανε τελικά την χάρη, αφού είδε και διαπίστωσε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή και κυρίως πολύτιμη για να την χαραμίσεις και μάλιστα για τέτοιους τύπους.

Αυτά και πολλά περισσότερα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα στέλνει η μαύρη κωμωδία «Ο αυτόχειρας», που παρουσιάζεται από την θεατρική ομάδα της Βοκαριάς Νενήτων Χίου στο Ομήρειο.

Χθες Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 η παράσταση έκανε sold out, επαναλαμβάνεται σήμερα Κυριακή και μάλλον σε καλύτερη έκδοση, λόγω και της κτηθείσας χθεσινής εμπειρίας, αλλά και αυτοπεποίθησης και «αέρα» που τους έδωσε το φιλοθεάμον κοινό, καταχειροκροτώντας τους συντελεστές της.

Το έργο του Νικολάι Έρντμαν μετέφρασε και διασκεύασε ο Βαγγέλης Οικονόμου και η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία της Νίτσας Κλούβα, με τους ηθοποιούς σχεδόν στο σύνολό τους εκ Νενήτων Χίου ορμώμενους.

Η παράσταση απόψε, Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, αρχίζει στις 20:30. Το έργο είναι κατάλληλο για ηλικίες 13 ετών και πάνω. Είσοδος, εθελοντική συνεισφορά.