Αυτοί είναι οι νικητές του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Φάρου Βαρβασίου

Σαράντα πέντε (45) μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Τάξης Λυκείου από επτά (7) σχολικές μονάδες, πήραν μέρος στον 19ο Παγχιακό Μαθητικό Λογοτεχνικό  Διαγωνισμό «Ανδρέας Αξιωτάκης»  του Μ.Σ. Βαρβασίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος», σχολικού έτους 2022-2023, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου.

Από την αξιολόγηση των κειμένων,  τα αποτελέσματα του διαγωνισμού διαμορφώνονται ως εξής:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ:  Θεοδωροπούλου Μυρτώ, του 2ου ΓΕ.Λ. Χίου (δοκίμιο)

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Αποστολή Ευγενία του 3ου ΓΕ.Λ. Χίου (ποίημα)

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Κοτατής Σταμάτιος- Ισίδωρος του Μουσικού Γυμνασίου-Λ.Τ. (ποίημα)

1ος ΕΠΑΝΟΣ: Φωτεινέλλης Γεώργιος του Μουσικού Γυμνασίου-Λ.Τ. (ποίημα)

2ος ΕΠΑΙΝΟΣ: Καρύτη Άννα-Μαρία του 3ου ΓΕ.Λ. Χίου (ποίημα)

Τα Μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης είναι οι φιλόλογοι : Δρ. Βλυσίδου Ευτυχία, Διευθύντρια Δ.Δ.Ε Χίου, ο Δρ. Νίκος Χαβιάρας και ο κ. Γεώργιος Τουρλής.

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων, καθώς και η ανάγνωση των κειμένων των μαθητριών και των μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Βαρβασίου.

Ομιλητής της βραδιάς θα είναι Δρ. Νίκος Χαβιάρας, Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Χίου, τ. Συντονιστής Εκπαίδευσης Φιλολόγων Χίου και Σάμου. Η ομιλία του θα έχει θέμα: “Μικρασιατική Τραγωδία: Ιστορική μνήμη και αναγέννηση”. Την επιμέλεια του οπτικού υλικού θα έχει η κ. Κωνσταντίνα Νεοφωτίστου. Εισήγηση στα διακριθέντα κείμενα θα κάνει ο κ. Τουρλής Γεώργιος, φιλόλογος.