Αυξημένα τέλη για σπατάλες Κάρμαντζη σε προσλήψεις και απευθείας αναθέσεις (βίντεο)

Την ρεβάνς ετοιμάζεται να πάρει ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης μετά το στραπάτσο της δημοτικής αρχής στο θέμα του καθορισμού των ανταποδοτικών τελών, με την υπερψήφιση της πρότασης των αντιπολιτεύσεων στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 20 Νοεμβρίου 2020.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στην οποία είχε διαβιβασθεί για τον έλεγχο της νομιμότητας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη και το από 15.12.2020… υπονομευτικό έγγραφο του δημάρχου, ακύρωσε την απόφαση και ως εκ τούτου η δημοτική αρχή επαναφέρει το θέμα του καθορισμού των ανταποδοτικών τελών, με τα δικά της μέτρα και σταθμά, φυσικά, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020.

Την εξέλιξη αυτή καυτηριάζει με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος έκανε και την εισήγηση της αντιπολίτευσης στην επίμαχη συνεδρίαση του Δ.Σ., τονίζοντας ότι ο δήμαρχος με την πρότασή του επιβαρύνει αναίτια τους δημότες και τις επιχειρήσεις, με αύξηση τουλάχιστον 20% των ανταποδοτικών τελών. Με τα επιπλέον δε χρήματα, προσθέτει, αντί να κάνει επενδύσεις «προχωρά σε προσλήψεις εκατοντάδων εκτάκτων υπαλλήλων χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ και μοιράζει χρήματα μέσω αναίτιων κατατμήσεων και απευθείας αναθέσεων εκ συστήματος».

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Χίο

«Τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές και σήμερα είναι αποκαλυπτικά της προσπάθειας που έγινε από τη δημοτική αρχή για να επιτύχει την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τα ανταποδοτικά.

Της προσπάθειας δηλαδή του δημάρχου να σαμποτάρει την ψήφιση του προϋπολογισμού, για τον οποίο μίλησε εχθές ο ίδιος δημοσίως προσπαθώντας να σπείρει πανικό. Δεν είπε μόνο ότι ο ίδιος έχει προκαλέσει και επεδίωξε αυτή την καθυστέρηση.

Είναι η γνωστή του τακτική να δημιουργεί προβλήματα και να του φταίνε πάντα άλλοι.

Ο δήμαρχος επιχειρηματολόγησε, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση που προέβλεπε ελαφρύνσεις για τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις αγροτικές αποθήκες, τα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, τα κελιά των ιερών ναών.

Αυτό που δεν λέει ο κος δήμαρχος είναι ότι η πρότασή του, δεν είναι μείωσης, αλλά στην πραγματικότητα εμπεριέχει μια βέβαιη αύξηση των τελικών χρημάτων που θα εισπράξει ο δήμος της τάξεως του 20% επιπλέον, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, επιβαρύνοντας αναίτια τους δημότες και τις επιχειρήσεις. Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, όπως φαίνεται από την πρακτική ενός έτους και από τον προϋπολογισμό που κατέθεσε, είναι να τα εισπράξει, για να τα ξοδέψει ασύδοτα, χωρίς να κάνει νέες επενδύσεις για τον δήμο, πράγματα δηλαδή που θα μείνουν. Αντ’ αυτού προχωρά σε προσλήψεις εκατοντάδων εκτάκτων υπαλλήλων χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ και μοιράζει χρήματα μέσω αναίτιων κατατμήσεων και απευθείας αναθέσεων εκ συστήματος.

Πρέπει να ξέρουν οι δημότες, ότι και με την εφαρμογή της πρότασης της αντιπολίτευσης ο δήμος της Χίου για το 2021 θα εισπράξει περισσότερα χρήματα από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της αύξησης των τετραγωνικών μέτρων. Μαζί με τα αναδρομικά του 2020 τα επιπλέον έσοδα λόγω της δήλωσης των τετραγωνικών μέτρων θα ξεπεράσουν τα 2 εκ. ευρώ.

Αυτό που περιμένουμε είναι ο δήμαρχος να αφήσει τους εγωισμούς και να αντιληφθεί τις καθυστερήσεις που προκαλεί ο ίδιος στη διοίκηση του δήμου με τις ενέργειές του, βάζοντας τα χέρια του και βγάζοντας τα μάτια του. Αλλά και πέραν αυτού, να δει, ως άνθρωπος, την τεράστια επιβάρυνση που θα δεχθούν αναίτια οι δημότες και οι επιχειρήσεις μέσα στο 2021, και να συναινέσει με τις προτάσεις που του έχουμε κάνει.

Ας τις κάνει δικές του!».

Η… τορπίλη Κάρμαντζη για ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου

karmantzis_apokentromeni

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης που ακυρώνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

apokentromeni_teli

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια