Bistrots: το συγκρότημα που… σκοράρει μουσικά

Τους Bistrots τους ακούσαμε για πρώτη φορά το καλοκαίρι και μας κέρδισαν. Είχαμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε σε ξεχωριστές βραδιές εμφανίσεις σε γνωστά μαγαζιά του νησιού όπως το Metropolis Lounge Cafe Bar, το Ρόδι, τον Κόκκινο Βράχο και το παραλιακό Beach Bar Όρμος Λω.
Είναι το κέφι τους, η αγάπη τους για τη μουσική και για τη ζωή την ίδια, η μεταδοτικότητα τους, όποιο κι αν είναι το μυστικό μέσα σε λίγο καιρό έγιναν από τις αγαπημένες μας μπάντες.
Οι ίδιοι αλλά και ο τρόπος που δημιουργήθηκαν είναι ξεχωριστός. Οι περισσότεροι φοιτητές τους τμήματος Φυσικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή. Σε έναν τόπο μακρινό εκείνοι μείωσαν αποστάσεις και έφτιαξαν μουσικές γέφυρες.
Πρόκειται για ένα «φρέσκο» μουσικό σύνολο που το αποτελούν νέα παιδιά με όνειρα και αγάπη για τη μουσική. Ανάμεσα τους κι ένα Χιωτάκι, ο Μανόλης Βασιλάκης.
Οι Bistrots δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2016 στην Κομοτηνή και αποτελούνται από τέσσερα μέλη: τον Μανόλη Βασιλάκη (πιάνο- φωνή), τον Σταύρο – Αλέξανδρο Παπαδάκη (πιάνο- τρομπόνι- φωνή), τον Γιάννη Χατζηχρήστο (Κιθάρα) και τον Στάθη Μαλαχά (drums) . Αρχικά, το όνομα του Group εκτός από τα γαλλικά Vintage Restaurant του ’80 (παμπ), είναι και ένας συνδυασμός μιας γερμανικής (Bist) και ολλανδικής (Rots) λέξης που σημαίνουν “Είναι Rock”.

«Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε τελείως τυχαία. Στην προσπάθεια αναζήτησης ονόματος για το συγκρότημα και μετά από πολλές ιδέες, μια τυχαία ματιά σε έναν πίνακα στο σπίτι του ενός μέλους του συγκροτήματος (Μανόλη Βασιλάκη) έσβησε οποιαδήποτε άλλη ιδέα είχε ειπωθεί. Ο πίνακας αυτός έγραφε με αρκετά μεγάλα γράμματα την λέξη <> και τα παιδιά χωρίς δεύτερη σκέψη καταλήξαμε σε αυτό το όνομα» περιγράφουν οι ίδιοι το πώς γεννήθηκε το συγκρότημα τους.

Έτσι λοιπόν, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο τίτλο συγκροτήματος, οι τέσσερις φοιτητές ξεκίνησαν αμέσως τα Live στην πόλη όπου σπούδαζαν με έναν κοινό στόχο, να ενώσουν τις μουσικές τους κουλτούρες που τους χαρακτηρίζουν. Αμέσως, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της Κομοτηνής αν και για εκείνους ήταν ένας καινούργιος τόπος,
Τον χειμώνα του 2016 μέχρι την άνοιξη του 2017, ξεκινάει μια σειρά εμφανίσεων σε γνωστά μαγαζιά της Κομοτηνής, το El Clasico και το State. Το καλοκαίρι όμως του 2017 προορισμός του συγκροτήματος ήταν η Χίος και οι Bistrots φανερά ενθουσιασμένοι συνέχισαν τις εμφανίσεις τους εκτός από τα μαγαζί σε συναυλίες, όπως στον Αφανή Ναύτη για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Βροντάδου.
Εκείνο όμως που οι ίδιοι ξεχωρίζουν είναι η συμμετοχή τους στη φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία με τίτλο «Κάνω Πράξη την Αγάπη» στο ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά πλάι σε σημαντικούς και αξιόλογους καλλιτέχνες και με κεντρικό – τιμώμενο πρόσωπο τον Παντελή Θαλασσινό.

Το συγκρότημα γνωρίζει μια σημαντική άνοδο μετά από την περιοδεία του στη Χίο και οι εμφανίσεις συνεχίζονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε διάφορα μαγαζιά και εκδηλώσεις κυρίως στο νησί. Σειρά έχουν τον Σεπτέμβρη η Αθήνα και το μαγαζί Zaz και στη συνέχεια όπως κάθε χρόνο ο τόπος δημιουργίας τους, η Κομοτηνή με συχνές εμφανίσεις στο μαγαζί Scarlet καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις τις Κομοτηνής, κύριος συντονιστής των οποίων ήταν η ΔΚΕΠΠΑΚ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής). Αυτά είναι με λίγα λόγια τα μέχρι τώρα «κατορθώματα» των Bistrots!

Περισσότερα για τους Bistrots μπορείτε να βρείτε στα Social Media: Facebook | YouTube | Instagram

Στάθης Μαλαχάς
Σταύρος Αλέξανδρος Παπαδάκης
Μανόλης Βασιλάκης
Γιώργος Στείρος
Γιάννης Χατζηχρήστος

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια