Brunch αλά ελληνικά από την PanDora (pandoraskitchen.gr) και το Chez Moi

Το brunch πλέον έχει γίνει μόδα. Παλαιότερα το έβρισκες σε μεγάλα ξενοδοχεία όμως τα τελευταία χρόνια έχει τρυπώσει σε καφέ και εστιατόρια βρίσκοντας μεγάλη αποδοχή.

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα που όλοι ξυπνάμε πιο αργά και αναζητούμε τρόπους και διεξόδους για οικογενειακές εξορμήσεις, τα μπράντς φαίνονται μια ιδανική λύση που γίνεται ακόμη πιο ελκυστική προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα και στις ελληνικές γεύσεις και διατροφικές συνήθειες.

Η Δωροθέα Τσιμπή γνωστή ως PanDora μεταφέρει τις συνταγές και την έμπνευση της για ελληνικό μπράντς κάθε Σαββατοκύριακο στο Chez Moi και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

«Τα δικά μου πρωινά Σαββατοκύριακου είχαν άρωμα γιαγιάς, φρέσκου ζυμωτού ψωμιού, βουτύρου, μελιού, τηγανιτού αυγού και ξυλόφουρνου. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα να ξυπνήσω τις μνήμες μου και δημιουργήσω την δική μου εκδοχή brunch. Έτσι και έγινε! Το brunch μου εξελληνίστηκε, πήρε άρωμα παράδοσης, επικεντρώθηκε σε ελληνικά προϊόντα πάνω στα οποία προσαρμόστηκαν κλασσικές συνταγές και ονομάστηκε Μπράντς…αλά Ελληνικά!», εξηγεί σχετικά με το μπραντς αλά ελληνικά η Δωροθέα.

Το μενού και οι μοναδικές γεύσεις έχουν απόλυτη σχέση με την επιλογή των πρώτων υλών της που είναι προϊόντα ονομασίας προέλευσης από τη Χίο και όλη την Ελλάδα. «Έτσι , το πολυαγαπημένο croque madame ονομάστηκε «τραγανή κυρία» και αποτελείται από μια κρέμα ελληνικών τυριών, χωριάτικο ψωμί, γραβιέρα Νάξου, ψητή γαλοπούλα και ποσέ αυγό ελευθέρας βοσκής «Φάρμα Παφυλίδα». Τα pancakes έγιναν αλμυρές και γλυκιές τηγανίτες και γαρνίρονται με μους φέτας, ανθότυρο «Μαστέλο», ντοματίνια και βασιλικό στην αλμυρή τους εκδοχή και με ταχίνι και γλυκό πορτοκάλι «Citrus» στην γλυκιά τους εμφάνιση. Άλλοι «Έλληνες» πρωταγωνιστές σε αυτό το μενού είναι το σαλάμι αέρος Λευκάδος, η φέτα Ηπείρου, τα λουκάνικα Μυτιλήνης, το αρσενικό Νάξου, το βούτυρο Κερκύρας, το παστέλι κ.α που αποτελούν τα βασικά συστατικά της αφράτης γιαγλιάς (ποντική εκδοχή του πεϊνιρλί), της Χιώτικης τσατσούκας και της χειροποίητης χωριάτικης τυρόπιτας».

Κι επειδή δυστυχώς οι λέξεις δεν αρκούν για να μεταδώσουν το άρωμα και τη γεύση ούτε για να χορτάσουν τις αισθήσεις μια δοκιμή θα σας πείσει. Κάθε Σάββατο και Κυριακή 10:00 με 14:00 στο Chez moi (Λεωφόρος Ενώσεως 16, Χίος, τηλ:2271028807).

Δείτε περισσότερα στο #my_greek_breakfast.

 

Σχόλια