Χαλαροί Μουτζούρης και αυτοδιοικητικοί στην Λέσβο για την επέκταση της Μόριας

Ούτε τα πόδια τους… δεν έβρεξαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Λέσβου που συναντήθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έθεσε σε κίνηση ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης για το ΚΥΤ της Μόριας (και της ΒΙΑΛ).

Το μόνο που βρήκε να πει στην ανακοίνωσή του, την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, είναι ότι «αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες». Ουδεμία προσώρας αντίδραση, ούτε για τα μάτια που λένε, ενώ – να σημειώσουμε – στη Χίο, πέραν της ανακοίνωσης του Τ.Σ. Χαλκειούς ουδεμία έχει υπάρξει αντίδραση από τον δήμο Χίου και την αντιπεριφέρεια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μουτζούρη:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ΚΥΤ της Μόριας και τις ενέργειες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για μίσθωση γεωτεμαχίων πέριξ του ΚΥΤ, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα 4.9.2020 στο γραφείο του με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τους προέδρους των χωριών Μόριας, Ιωάννη Μαστρογιάννη, Παναγιούδας Βαγγέλη Βιόλατζη,, Αφάλωνα Κώστα Κουρογένη και Παμφίλων Αντώνη Αντωνέλλου.

Πέραν των παραπάνω εξελίξεων που μονοπώλησαν την συζήτηση, τέθηκε και το θέμα της πανδημίας με αφορμή το κρούσμα που εντοπίστηκε στο ΚΥΤ.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια