«Χαράτσι» στον πολιτισμό από ΔΗΚΕΧ και δημοτική αρχή για τον Καστρομηνά

Θηλιά κυριολεκτικά στα ερασιτεχνικά σωματεία της Χίου επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή, με την καθιέρωση ειδικού τέλους χρήσης των εγκαταστάσεων του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στην περιοχή του Καστρομηνά Χίου.

Η απόφαση αυτή, η οποία φέρεται να έχει ληφθεί από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Χίου (ΔΗΚΕΧ), αφορά την καθιέρωση τέλους χρήσης 200 ευρώ για κάθε παράσταση στο θέατρο, αν η παράσταση γίνεται με εισιτήρια ή 100 ευρώ αν γίνεται χωρίς εισιτήρια.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στα ερασιτεχνικά πολιτιστικά σωματεία του νησιού, τα οποία κυριολεκτικά με θυσίες επιχειρούν να φέρουν σε πέρας τις δραστηριότητές τους και τα ποσά αυτά δημιουργούν πρόσθετες και σε ορισμένες περιπτώσεις ανυπέρβλητες δυσκολίες και θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την βιωσιμότητά τους.

Το θέμα έφερε στην χθεσινή, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών, απευθύνοντας ερώτηση προς τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη αν αυτή η ενέργεια είναι η πολιτική της δημοτικής αρχής απέναντι στον πολιτισμό. Αν δε όντως έτσι είναι να έρθει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις, δεδομένου ότι το ζήτημα δεν είναι θέμα της ΔΗΚΕΧ αλλά πολιτισμού εν γένει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος δεν διέψευσε την επίμαχη απόφαση της ΔΗΚΕΧ, αλλά επικαλούμενος αορίστως κάποιο έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος είπε ότι θα επανεξετασθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ δήλωσε ανοικτός για να διευκολυνθούν τα σωματεία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια