Χαριστική βολή στο λιμάνι των Μεστών, απαγορεύεται το ψάρεμα

Μετά τις απέλπιδες και εν τέλει άγονες προσπάθειες να καταστεί ο λιμένας Μεστών, το κεντρικό λιμάνι της Χίου έρχεται σήμερα η χαριστική βολή για να καταστεί κάπου χρήσιμο το ακριβοπληρωμένο τούτο έργο.

Με απανταχούσα του, που κοινοποίησε σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2921, το λιμεναρχείο Χίου διατάσσει «την απαγόρευση κάθε είδους αλιείας από ξηράς εντός του περίφρακτου χώρου του λιμένα Μεστών, καθώς αποτελεί χαρακτηρισμένο λιμένα εφαρμογής του κώδικα ISPS, γεγονός που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την είσοδο και παραμονή ατόμων, χωρίς άδεια στον συγκεκριμένο χώρο».

Επιδεικνύοντας, ωστόσο, πνεύμα  μεγαλοθυμίας και για να μην νεκρώσει εντελώς η παραλιμένια περιοχή επιτρέπει το ψάρεμα από ξηράς με τα αλιευτικά εργαλεία πετονιά, καθετή, απόχη ή με καλάμι:

– Σε όλη την δυτική πλευρά της χερσαίας ζώνης λιμένα Μεστών, η οποία περιλαμβάνει και τον χώρο έμπροσθεν των καταστημάτων «Παπαμιχαλάκη» και «Φραδελάκη» και τον παρακείμενο παλαιό προβλήτα.

– Στον προβλήτα του πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται βορείως της γλίστρας του λιμανιού, εξαιρουμένων των ημερών και ωρών κατά τις οποίες χρησιμοποιείται από το Π.Ν., με τις προϋποθέσεις που διέπουν την εν λόγω δραστηριότητα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια