Χειρόφρενο στα μαθητικά λεωφορεία, δριμύ κατηγορώ από τους γονείς της Αμανής

Δεν φαίνεται να έχει τέλος η ταλαιπωρία γονέων και μαθητών της Αμανής κατά το φετινό σχολικό έτος. Λόγω των οικονομικών του προβλημάτων το υπεραστικό ΚΤΕΛ τραβά χειρόφρενο στα λεωφορεία και δεν θα εκτελούν τα μαθητικά δρομολόγια αποκλείοντας τα παιδιά της Παρπαριάς από το σχολείο τους.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βολισσού εκφράζει την αγανάκτηση του για την απόφαση διακοπής εκτέλεσης των δρομολογίων των λεωφορείων, μια απόφαση που πλήττει πρωτίστως την Παρπαριά.

5 μαθητέςμεταφέρονται από την Παρπαριά,4φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο και μιαμαθήτρια στο Λύκειο, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που μεταφέρεται στη Βολισσό, αφού κανένα άλλο χωριό δεν έχει τόσα παιδιά που μένουν μόνιμα σε αυτό.

Να εκτελούνται από επαγγελματίες τα δρομολόγια

Ξεκάθαρα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων χαρακτηρίζει αφερέγγυοτο υπεραστικό ΚΤΕΛ ζητώντας από την Περιφέρεια να αναθέσει σε επαγγελματίες τα μαθητικά δρομολόγια

«Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΚΤΕΛ μας αφήνουν «ξεκρέμαστους». Σίγουρα όλοι θυμούνται το περιστατικό με τα παιδιά στα Κουρούνια και στα Χάλανδρα και άλλα τόσα που κάθε χρόνο εξαντλούν και την τελευταία σταγόνα της υπομονής μας. Δυστυχώς τα ΚΤΕΛ για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και ταλαιπωρούν τα παιδιά μας χωρίς λόγο. Ζητάμε από την περιφέρεια να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται από επαγγελματίες που θα μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά μας κάτω από ασφαλείς συνθήκες , με τακτικά δρομολόγια και όπως πρέπει χωρίς οι γονείς να ανησυχούμε καθημερινά αν το λεωφορείο θα έχει πετρέλαιο ή θα είναι χαλασμένο και με ποιο τρόπο θα πάμε τα παιδιά στο σχολείο»,αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δριμύ κατηγορώ

Το κατηγορώ των γονέων απευθύνεται και στην Περιφέρεια και τις πολιτικές επιλογές της για την περιοχή της Αμανής υποστηρίζοντας ότι με όσα έχει πράξει ως σήμερα διώχνει τα παιδιά άρα και τη ζωή από την Αμανή, καταλήγοντας,

«Τα παιδιά αυτά της Παρπαριάς, των Χαλάνδρων , των Κουρουνιών της Βολισσού των Διευχών είναι αυτά που κρατάνε την Αμανή ζωντανή… Τόπος χωρίς σχολείο είναι νεκρός… Δεν θα έπρεπε να τα σπρώχνετε να φύγουν…Τρόπους να τα κρατήσετε εδώ θα έπρεπε να ψάχνετε… και τρόπους να φέρετε κι άλλα …να πάρει ζωή ο τόπος και να μην σβήσει από τον  χάρτη….»

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια