Χιακή Συμπολιτεία: Φάντασμα η επιτροπή τουριστικής προβολής

Τη μη λειτουργία της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου καυτηριάζει και καταγγέλλει η Χιακή Συμπολιτεία με ανακοίνωση της, δηλώνοντας ότι θα απέχει από τη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.

Χαρακτηρίζοντας φάντασμα την εν λόγω επιτροπή που δεν έχει συνεδριάσει εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει συζητήσει για κανένα θέμα και δεν έχει επεξεργαστεί ποτέ προτάσεις μελών της, κατηγορεί τον πρόεδρο της για υποβάθμιση και απαξίωση της επιτροπής και έλλειψη σεβασμού απέναντι στα μέλη της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χίου έχει να συνεδριάσει ένα χρόνο (από τον Μάρτιο του 2018). Στο διάστημα που πέρασε:

  • Δεν πραγματοποιήθηκε καμιά συνεδρίαση παρακολούθησης και συντονισμού των δράσεων που είχαν εγκριθεί για το 2018.
  • Δεν έγινε απολογισμός και αξιολόγηση των δράσεων για το 2018.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής μάς κάλεσε τελευταία στιγμή για συνεδρίαση στις 15/3 ζητώντας μας μάλιστα και προτάσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν μας έχει κοινοποιηθεί η εισήγηση για τις δράσεις τουριστικής προβολής του 2019.

Η Χιακή Συμπολιτεία, παρά την προφανή υποβάθμιση και απαξίωση της Επιτροπής από τη δημοτική αρχή, είχε συνεχή και ενεργή παρουσία όποτε αυτή συνεδρίαζε.

Ως Χιακή Συμπολιτεία, έχουμε με συνέπεια και επιμονή καταθέσει τις προτάσεις μας για ήπια και πολύμορφη τουριστική ανάπτυξη, πραγματοποιώντας μάλιστα και ανοιχτή Ημερίδα για το θέμα ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015. Οι προτάσεις μας αυτές αγνοήθηκαν.

Με δεδομένα τα παραπάνω, κανένα νόημα δεν έχει η συμμετοχή μας στη συνεδρίαση μιας «επιτροπής-φάντασμα» που μόνο σκοπό έχει την τυπική νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων της δημοτικής αρχής.

Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τις συλλογικές διαδικασίες, οφείλουν να τις προετοιμάζουν με προσοχή και να σέβονται τους συνομιλητές τους». 

Υ.Γ.: Η χρηματοδότηση με 400.000€ του ιδιωτικού φορέα τουρισμού που εξήγγειλε ο κ. Δήμαρχος σε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας (!), χωρίς καμιά απόφαση συλλογικού οργάνου, σε ποιο σχέδιο τουριστικής προβολής εντάσσεται άραγε;»

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια