Χιακή Συμπολιτεία για Cine Kήπος:Το ρημάξατε πρώτα, για να το ιδιωτικοποιήσετε μετά

Επανέρχεται με νέα ανακοίνωση της για την ιδιωτικοποίηση του Cine Κήπος, η Χιακή Συμπολιτεία, απαντώντας στον πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ τον οποίο και καταγγέλλει για ψέματα και ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα, η χιακή συμπολιτεία υποστηρίζει ότι η ΔΗΚΕΧ εσκεμμένα άδησε τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο να “ρημάξει” “Σε σχέση με το κόστος συντήρησης, ρωτάμε:τίνος ευθύνη είναι η συντήρηση του χώρου; Δεν είναι της ΔΗΚΕΧ; Ποιος άφησε την περιουσία του δημότη να «ρημάξει»; Ας μας ενημερώσει με αποδεικτικά σε τι υπηρεσίες συντήρησης προέβη; Πώς κατέληξε στο κοστολόγιο επισκευής των 25.000-30.000 ευρώ; Έγινε εκτίμηση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου; Θα ανέθετε τη συντήρηση σε ιδιώτη; Πήρε κάποιες προσφορές; Ας μας ενημερώσει με στοιχεία και  όχι γενικολογίες”.

Αμφισβητώντας το κόστος λειτουργίας του Cine Κήπος,  αλλά και τις αιτιάσεις του χωρίς να έχουν γίνει αναφορές στην Αστυνομία για παραβιάσεις του χώρου,  η Χιακή Συμπολιτεία υποστηρίζει ότι το Cine Κήπος για τους χιώτες όχι μόνο δεν έχει απαξιωθεί αλλά οι περισσότερες από τις προβολές του ήταν κατάμεστες. Καλεί και προκαλεί τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ κ. Κωνσταντίνο Μισόβουλο να δημοσιοποιήσει αναλυτική κατάσταση εισιτηρίων ανά παράσταση μαζί με τα φορολογικά στοιχεία που έχουν υποβληθεί για το προηγούμενο έτος”.

Παράλληλα η Χιακή Συμπολιτεία, αμφισβητεί τη διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού στην οποία συμμετείχε ένας και μοναδικός πλειοδότης. “Σε σχέση με τον «πλειοδοτικό διαγωνισμό», ο κ. Μισόβουλος ξέχασε να μας πει ότι έγινε κατόπιν της αίτησης του ενός και μόνο «πλειοδότη» που συμμετείχε τελικά και αυτός είναι και ο λόγος που αναμένετε να καταπέσει η μίσθωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατόπιν προσφυγής της δημοτικής παράταξης ΣυμμαΧίας Αξιών,  αναφέρει η Χιακή Συμπολιτεία που καταλήγει θυμίζοντας άλλη μια πονεμένη ιστορία για τον πολιτισμό στο νησί, το ΔΗΠΕΘΕ, στο οποίο έριξε ταφόπλακα η προηγούμενη δημοτική αρχή.

“Με λίγα λόγια, άφησαν τον χώρο να ρημάξει, παρουσιάζουν οικονομικά στοιχεία και στοιχεία επισκεψιμότητας χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, και … τήρησαν τη νόμιμη διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του.

Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους δημότες

Η προηγούμενη δημοτική αρχή μας άφησε χωρίς Περιφερειακό Θέατρο, ας μη μας αφήσει χωρίς θερινό σινεμά η σημερινή.”

.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια