Χιακή Συμπολιτεία: Κανείς μόνος του στο σκοτάδι των πλειστηριασμών

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον συμπολίτη μας κ. Γιάννη Παληό και στις εκατοντάδες συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς στις κατοικίες τους λόγω «κόκκινων δανείων» εξέφρασε η Χιακή Συμπολιτεία με παρέμβαση της στη σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών την οποία κάλεσε η ΟΕΒΕ Χίου το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019.

«Ο στόχος των τραπεζών δεν είναι η αποπληρωμή των παραφουσκωμένων δανείων, αλλά τα σπίτια των πολιτών. Στους πλειστηριασμούς το 2018, με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 85% των ακινήτων (4059 ακίνητα αξίας 1 δις ευρώ) τα πήραν οι ίδιες οι Τράπεζες. Οι Τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήσαμε όλοι εμείς με περικοπές, φορολογία και μνημόνια όλων των κυβερνήσεων. Και σήμερα η πρώτη κατοικία ουσιαστικά δεν προστατεύεται από τα αρπακτικά.», υπογράμμισε η Χιακή Συμπολιτεία.

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος της δήλωσε τη συμμετοχή της δημοτικής παράταξης σε όλες τις συλλογικές και ενωτικές δράσεις αντίστασης και μπλοκαρίσματος των πλειστηριασμών από φορείς και συλλογικότητες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια