Χιακή συμπολιτεία: Οι πόλεμοι γεννούν προσφυγιά! – Απεγκλωβισμός των προσφύγων η μόνη λύση!

Σε διαφορετική βάση πέρα από αριθμητικούς παράγοντες, (πόσες χιλιάδες πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν) ή χιλιομετρικούς (στο 15ο ή στο 18ο χιλιόμετρο) ήταν η τοποθέτηση της Χιακής Συμπολιτείας για το ΠΡΟΚΕΚΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.

Στην τοποθέτηση του ο Δημήτρης Αντώνογλου όπως αναφάρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού, κατήγγειλε: το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα τερατώδη σχέδια της δημιουργίας φυλακής για πρόσφυγες στο Αίπος. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η Χιακή Συμπολιτεία είχε αντιταχθεί στη δημιουργία της ΒΙΑΛ, προβλέποντας τις επιπτώσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες.Μιλώντας για την πολιτική των κυβερνήσεων έναντι της ΕΕ, ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Συμπολιετίας αναφέρθηκε σε «οσφυοκάμπτες στις εντολές της ΕΕ» .

Αναφερόμενος στο ΠΡΟΚΕΚΑ μίλησε για ένα «μαύρο κουτί» που εξαφανίζει δικαιώματα και δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα, μια ανθρωπιστική κρίση που θα στιγματίσει για πάντα τα νησιά μας.

Μόνη λύση: απεγκλωβισμός των προσφύγων. Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός!”

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια