Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην ανεργία για ένα παράβολο των 3 ευρώ!

Άνεργοι για την επόμενη χρονιά κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί για ένα καθαρά διαδικαστικό ζήτημα χωρίς δική τους υπαιτιότητα και για ένα ποσό της τάξης των 3 ευρώ, όσο κόστιζε το παράβολο που έπρεπε να πληρώσουν στην τράπεζα για την υποβολή της αίτησης τους.

Οι υποψήφιοι, όπως καταγγέλλουν, παρότι διαθέτουν όλα τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν και πλήρωσαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο για συμμετοχή σε διαγωνισμό του δημοσίου, δεν ολοκλήρωσαν σωστά τη διαδικασία από παραπλάνηση.

Είχαν όλοι τους εκδώσει το αντίστοιχο παράβολο, ο αριθμός του οποίου απαιτούταν και για την αίτηση του ΑΣΕΠ, αλλά ενώ θεωρούσαν ότι είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής αυτό δεν συνέβη.

Όπως καταγγέλλουν, ενώ τους εκδόθηκε παράβολο από το e-paravolo, μπήκαν να το πληρώσουν από την εφαρμογή της Εθνικής Τράπεζας στο κινητό (nbg), καθότι νόμιμος τρόπος εξόφλησης.

Αρχικά τους ζητήθηκε ο ΑΦΜ και ακολούθως, χωρίς να υπάρχει κάποια διευκρινιστική επιλογή, η τράπεζα εξέδωσε νέο παράβολο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί εκείνο που είχαν αναγράψει στην αίτηση τους, χωρίς να το αντιληφθούν εγκαίρως. 

Οι υποψήφιοι θεώρησαν ότι η πληρωμή του παραβόλου, όπως και η αίτησή τους είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία και με μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι κρίνονται απορριπτέοι ενώ είχαν 2 παράβολα -ένα ακυρωμενο κι ένα πληρωμένο- εμπρόθεσμα και με την ίδια ημερομηνία, η οποία τοποθετείται εντός της χρονικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι ίδιοι έχουν καταθέσει ενστάσεις στον ΑΣΕΠ με τον χρόνο που περνά χωρίς να γίνεται κάτι για τη δικαίωση τους, να μετρά σε βάρος τους αφού κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς δουλειά το επόμενο σχολικό έτος.

“Είναι βέβαιαο ότι θα δικαιωθούμε γιατί έχουμε πληρώσει και έχουμε και όλα τα αποδεικτικά της πληρωμής. Το ζήτημα είναι το πότε θα έρθει η δικαίωση και τι θα σημαίνει για όλους εμάς να μείνουμε ένα χρόνο χωρίς δουλειά” σημειώνουν.

Παρότι το θέμα έχει αναδειχθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί κάποιου υπεύθυνου, αφού προφανώς οι ίδιοι είναι καλά βολεμένοι στα γραφεία και στις δουλειές τους.

Αντίστοιχα κανείς δεν λαμβάνει υπόψιν ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί κάποιοι από τους οποίους υπηρετούν δεκαετίες ως αναπληρωτές χρειάζεται να κάνουν την ίδια ψυχοφθόρα διαδικασία κάθε χρόνο ενώ η μονιμοποίηση τους θα είχε λύσει όλα αυτά τα προβλήματα και θα είχε συμβάλλει τα μέγιστα στον προγραμματισμό της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια