Χίος Μπροστά:”Όσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανικανότητας και της αδιαφάνειας της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη τόσο θα κραυγάζει ότι της φταίνε οι … άλλοι”

Ανακοίνωση για τον ΑΟΤΑ και τον παιδικό Σταθμό του Βροντάδου εξέδωσε ο συνδυασμός “Χίος Μπροστά”: “Όσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανικανότητας και της αδιαφάνειας της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη τόσο θα κραυγάζει ότι της φταίνε οι … άλλοι.

Σήμερα παρατάχθηκαν 2 αντιδήμαρχοι, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΟΤΑ και ο ίδιος για να μας ψέξουν ότι δεν θέλουμε τον παιδικό σταθμό στο Βροντάδο, όταν κανείς δεν έχει αρνηθεί το να γίνει!

Τι προσπάθησαν να κρύψουν πίσω από τον παιδικό σταθμό; Την ανικανότητα τους και την αδιαφάνεια της λειτουργίας τους και την κατασπατάληση του χρήματος των δημοτών. Ό,τι ακριβώς λέγαμε ότι θα κάνουν μέσω του ΑΟΤΑ.

Γιατί γνωρίζουν αλλά αποκρύπτουν ότι ο περίφημος οργανισμός έχει συσταθεί με μία μη νόμιμη εξουσιοδότηση υπογραφής του Δημάρχου που δεν την έθεσε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου ως όφειλε. Γνωρίζει άραγε ότι μία προσφυγή θα καταστήσει μη νόμιμη τη λειτουργία και τις δαπάνες του περίφημου οργανισμού;

Γιατί γνωρίζουν αλλά αποκρύπτουν ότι η δημιουργία του έγινε από όργανο του Δήμου για το οποίο έκρινε το ΣτΕ ότι δεν είχε την αρμοδιότητα να το κάνει, όπως και δεκάδες άλλες πράξεις.

Το ότι έχει θέσει σε κίνδυνο τα χρήματα των δημοτών ουδόλως ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή! Φταίνε οι αντιπολιτεύσεις που το καταγγέλλουν, όχι η ίδια που τα έπραξε!

Επιπλέον, η ανικανότητά τους είναι τέτοια που ακόμη και την οικονομοτεχνική μελέτη για τη λειτουργία του ΑΟΤΑ δεν είναι σε θέση να τηρήσουν και ένα χρόνο μετά έχοντας μηδενικό έργο και μόνο έξοδα, τον έχουν ζημιογόνο αντί ισοσκελισμένο όπως προβλεπόταν. Και αυτό γιατί το έργο του ΑΟΤΑ μέχρι σήμερα είναι μηδενικό! Γιατί δεν μπορούν, γιατί δεν θέλουν έργο αλλά προσλήψεις!

Και όταν βλέπουν το αδιέξοδο του μηδενικού τους έργου και τη ζημιά να συσσωρεύεται ψάχνουν για έργο και το που να ρίξουν τις ευθύνες!

Σήμερα επιπλέον κατηγόρησαν και τους εργαζόμενους στο Δήμο γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει ο οργανισμός γιατί οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απαγορεύει στους ΑΟΤΑ να ασκούν αρμοδιότητες που ευθέως ανήκουν στο Δήμο!

Είναι γνωστό πλέον σε όλους τους Χιώτες ότι τον κ. Κάρμαντζη δεν τον ενδιαφέρει κανένα έργο για τη Χίο. Το μόνο που θέλει είναι να κάνει αναθέσεις και προσλήψεις για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σήμερα βέβαια ο Δήμαρχος είπε και μισή αλήθεια: «Υπομονή σε 8 μήνες τελειώνει ο εφιάλτης». Όντως σε οκτώ μήνες τελειώνει το καθεστώς αδιαφάνειας, ανικανότητας και σπατάλης στο Δήμο Χίου θα γίνει παρελθόν.

Πράγματι σε 8 μήνες θα αλλάξουμε τη Δημοτική Αρχή και η Χίος θα αλλάξει. Θα πάει επιτέλους μπροστά αφήνοντας πίσω της τις πρακτικές του παλαιοκομματισμού, της αναξιοκρατίας και της έλλειψης γνώσης και σχεδίου.”