Χιώτικες ενδυμασίες σαν χαρακτικά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του “ευ ζην, “ΑΡΤΙΟΝ”, επιχειρεί να συνδέσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσω μιας πρωτότυπης φωτογράφησης, εμπνευσμένης από τα χαρακτικά με ενδυμασίες της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

Έτσι, στην ασπρόμαυρη ή έγχρωμη μορφή τους, οι φωτογραφίες απεικονίζουν Χιώτισσες και Χιώτες του σήμερα, κυρίως μέλη πολιτιστικών συλλόγων, που γίνονται τα μοντέλα του Κωνσταντίνου Ανδρεάδη, ο οποίος με την ιδιαίτερη αισθητική και τέχνη του, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που αναδεικνύει τις μοναδικότητες της τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς της αστικής και αγροτικής τάξης των νησιών μας.

Με την επιμέλεια και τη συνεργασία στη σκηνική σύνθεση της Προέδρου του ΑΡΤΙΟΝ κ.  Βάσως Κριτάκη καταγράφεται με τον τρόπο αυτό η χιώτικη παράδοση και η συνέχειά της.

Στόχος των συντελεστών η προβολή, εκτός των άλλων, της καθημερινότητας και της κοινωνικής ζωής της Χίου, όπως την κατέγραψαν οι καλλιτέχνες περιηγητές.

Το ΑΡΤΙΟΝ παρακαλεί επίσης τα μέλη των πολιτιστικών σωματείων που διαθέτουν φορεσιές, να ΄΄εμπιστευτούν ΄΄το φωτογραφικό φακό του Κ. Ανδρεάδη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες ενδυμασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 6937214208, στην κα Βάσω Κριτάκη.

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια