Χιώτικες πρωτιές στους Αιγαιοπελαγίτικους

Την πρώτη θέση στα σωματεία του Αιγαίου που συμμετείχαν στους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στο νησί μας με τη συμμετοχή 400 αθλητών και αθλητριών από 40 σωματεία του Αιγαίου, πήρε η ομάδα του Εφήβου Χίου.

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, στην τελετή λήξης έδωσε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, το αναμνηστικό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, θέλοντας να την τιμήσει για την προσφορά της στον ιστορικό θεσμό. Παράλληλα παρέδωσε τη σημαία των αγώνων, στη Λήμνο, εκεί όπου θα γίνει η διοργάνωση του 2022.

Στην δεύτερη ημέρα των αγώνων, ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) και ο Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδου) πήγαν μαζί στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας των 3.000 μ. με τον Μαγγίνα να τερματίζει τελικά νικητής με 8.39.95 και τον Μερούση να ακολουθεί με 8.54.26. Η τρίτη θέση πήγε στον έφηβο Ανδρέα Έλληνα (Ενωση Καζώνης Κάλυμνος 2000), που πέτυχε 9.53.87.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βαθμολογία- μετάλλια

Οι αγώνες έγιναν με βάση το εγκεκριμένο από την ΓΓΑ , υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα με εκπροσώπους των σωματείων του Αιγαίου. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Τριαντάφυλλος και Βούλα Παχατουρίδου, καθώς και οι πρόεδροι των ΕΑΣ του Αιγαίου.
Στη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν απόψεις και τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τον στίβο της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια