Χωρίς γιατρό 6 χωριά της νότιας Χίου

Χωρίς αγροτικό γιατρό εδώ και τρεις μήνες βρίσκονται 6 χωριά της Νότιας Χίου, των οποίων ο πληθυσμός αυτή την περίοδο άρα και οι ανάγκες λόγω των επισκεπτών έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί.

Οι πρόεδροι του, Καταρράκτη, των Νενήτων, του Βουνού, των Φλατσίων, της Παγίδας  και της Κοινής διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν ότι ενώ έχουν ενημερώσει αρμοδίως και ζητούν την κάλυψη των χωριών από αγροτικούς γιατρούς όλους τους υπεύθυνους δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Από το Κέντρο υγείας Πυργίου όπως μας ενημέρωσαν τους μεταφέρουν απλά την έλλειψη που υπάρχει σε αγροτικούς γιατρούς ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και η δυνατότητα να καλυφθούν αυτά τα χωριά για κάποιες μέρες από το Κέντρο υγείας Πυργίου ή από το αγροτικό ιατρείο Καλλιμασιάς.

Προφανώς ότι κάποιες χιλιάδες κάτοικοι στη Νότια αποκλείονται από την πρωτοβάθμια περίθαλψη και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμη και για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους πρέπει να πιστωθεί και αυτό στα “ευεργετήματα” της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας και των υπουργών της κ. Θάνου Πλεύρη και Νότη Μηταράκη προς τους Χώτες.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια