Χωρίς λεωφορείο και πάλι οι μαθητές της… κατώτερης Αμανής

Ξανά στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται γονείς και μαθητές των χωριών της Αμανής, με τα δρομολόγια των μαθητικών λεωφορείων να βρίσκονται κι εφέτος υπό αμφισβήτηση, ενώ αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, δεν εκτελέσθηκε το μεσημβρινό δρομολόγιο της επιστροφής από την Βολισσό, ενώ δεν θα εκτελεσθεί ούτε το απογευματινό.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παρπαριάς κ. Νάσος Βατράνης, οι μαθητές οι οποίοι έπρεπε να επιστρέψουν στις 2 το μεσημέρι με το λεωφορείο που εκτελεί τα μαθητικά δρομολόγια τελικά – μετά από έκτακτη και αιφνιδιαστική ενημέρωση των γονέων – επέστρεψαν με ίδια μέσα. Το ίδιο έγινε μαι με τους μαθητές του απογευματινού δρομολογίου, που φυσικά έφυγαν νωρίτερα από την Βολισσό.

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στους γονείς από το ΚΤΕΛ μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρονται σε διακοπή των μεσημβρινών δρομολογίων από την Βολισσό κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ημέρες που το λεωφορείο δεν εξυπηρετεί και κατοίκους στις μετακινήσεις τους. Πολλές αμφιβολίες δε υπάρχουν και για το απογευματινό δρομολόγιο, δεδομένου ότι θεωρείται σχετικά μικρός ο αριθμός των μαθητών του ολοήμερου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του astraparis.gr, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και πρόσθσε ότι αναμένει την σχετική προβλεπόμενη έγγραφη καταγγελία από τους διευθυντές του σχολείου της Βολισσού, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες από την σύμβαση με το ΚΤΕΛ ενέργειες.