Χωρίς μαθητικά δρομολόγια το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χίου

Χωρίς δρομολόγια για τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο τους έχουν μείνει 13 από τους 41 μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Χίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Χίου υποστηρίζει ότι υπεύθυνη για αυτήν τη κατάσταση που έχει δημιουργεί είναι η Περιφέρεια και διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη μεταφορά των μαθητών του σχολείου από και προς τις οικίες τους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση- διαμαρτυρία που εξέδωσε, «13 μαθητές από το σύνολο των 41 μαθητών του σχολείου, αδυνατούν να προσέλθουν στη σχολική μονάδα, επειδή δεν έχει εγκριθεί ακόμη η μεταφορά τους από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, παρά τις σχετικές ενέργειες που έχουν ήδη διενεργηθεί από τον Ιούνιο του 2020 (και εκ μέρους του σχολείου και εκ μέρους της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου).

Είναι άξιον απορίας πώς η Περιφερειακή Ενότητα Χίου που διαθέτει μεγάλο αριθμό υπηρεσιακών οχημάτων, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτόν τον μικρό αριθμό μαθητών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος.

Θεωρώντας ότι η τοπική κοινωνία οφείλει να θέτει σε προτεραιότητα θέματα παιδείας και μάλιστα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, απαιτούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών του Σχολείου μας».