Χωρίς οικοδομική άδεια η μονάδα τηγανέλαιων;

Δεν φαίνεται να διαθέτει μέχρι στιγμής οικοδομική άδεια για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ενέργειας με την καύση τηγανέλαιων στην περιοχή της Λαγκάδας Χίου η ενδιαφερόμενη εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, τις τελευταίες ημέρες λόγω του θορύβου που έχει ξεσηκωθεί αναζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους κατοίκους της Λαγκάδας και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Στέφανο Τσίγκο η οικοδομική άδεια για τις εργασίες που ήδη εκτελούνται στην επίμαχη περιοχή.

Ωστόσο, η αναζήτηση απέβη άκαρπη, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι η εταιρεία μάλλον δεν διαθέτει οικοδομική άδεια για την διαμόρφωση του οικοπέδου και την ανέγερση των κτιρίων της μονάδας.

Οι εκτελούμενες εργασίες φαίνεται ότι αφορούν αρχαιολογικές τομές, που γίνονται παρουσία υπαλλήλου της εφορίας αρχαιοτήτων Χίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι αρχαιότητες στο συγκεκριμένο σημείο. Για την εκτέλεση αυτών των εργασιών και για εκσκαφές μέχρι βάθους 80 εκατοστών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υφιστάμενη νομοθεσία δεν απαιτεί οικοδομική άδεια.

Προφανώς μετά την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών και εφόσον αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν αρχαιότητες, τότε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα αιτηθεί την έκδοση οικοδομικής άδεις από την υπηρεσία δόμησης του δήμου Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια