Χωρίς το… άγχος της επίταξης πάει Βρυξέλλες ο Μουτζούρης

Προς το παρόν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης έχει διεθνείς επαφές για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα ασχοληθεί την προσεχή Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, οπότε και «θα συναντηθεί με τους δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το περιφερειακό συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα των ήδη ειλημμένων αποφάσεων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στις Βρυξέλλες και στο πλαίσιο επίσκεψης των Ελλήνων περιφερειαρχών στην Ε.Ε. θα ενημερώσει «για την υπάρχουσα κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και θα επιδώσει την έρευνα, την μελέτη και τις προτάσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την μεταναστευτική κρίση».

Ευελπιστεί δε, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για «πάγωμα» των μέτρων επίταξης μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ότι «ο χρόνος αυτός θα βοηθήσει την κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και την βούληση των νησιωτών, ώστε στο σχέδιό της προτεραιότητα να είναι η άμεση και πλήρης αποσυμφόρηση».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια