«Χουνέρι» Κάρμαντζη στην αντιπολίτευση για την ΔΙΑΝΟΧ

Φυλαγμένη φαίνεται ότι την είχε ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που προσήλθαν σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, για την μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με  θέμα την λειτουργία της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε., που δεν πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή δεν είχε προσέλθει η δημοτική αρχή.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παύλος Καλογεράκης, στην αρχή της συνεδρίασης, διάβασε επιστολή του δημάρχου, με την οποία του ζητούσε στην επόμενη συνεδρίαση – την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 – να περιληφθεί ως θέμα η ενημέρωση του σώματος από την διοίκηση της ΔΙΑΝΟΧ, δηλαδή αυτό ακριβώς που είχαν ως θέμα οι δύο τελευταίες (με την σημερινή) συνεδριάσεις, τις οποίες και σαμποτάρισε η δημοτική αρχή!

Η στάση αυτή του κ. Κάρμαντζη καυτηριάσθηκε από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, με τον κ. Κώστα Τριαντάφυλλο της Συμμαχίας Αξιών να χαρακτηρίζει ντροπή την επιστολή και τον κ. Μανώλη Βουρνού από την Πρωτοβουλία για τη Χίο ως προσβλητική για την δημοκρατία, καλώντας μάλιστα τους δημάρχους Ψαρών και Οινουσσών, που μετέχουν στην ΔΙΑΝΟΧ, να διαχωρίσουν την θέση τους από την  δημοτική αρχή της Χίου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις του κ. Γιάννη Καραβασίλη (Χίος Μπροστά), του κ. Μάρκου Σκούφαλου (Λαϊκή Συσπείρωση), του κ. Μανώλη Στάθη (Δίκτυο Πολιτών), της κας Ερμιόνης Φρεζούλη (Χιακή Συμπολιτεία), καθώς και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιώργου Κλιαμενάκη και Χάρη Μπουρνιά.

Μετά από την εξέλιξη αυτή το θέμα της ΔΙΑΝΟΧ θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου