Χυδαία επίθεση σε δημοσιογράφο από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Χίου

Χυδαία, προσωπική και προσβλητική επίθεση εξαπέλυσε κατά του διευθυντή του astraparis.gr ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Παρλαμάς, το μεσημέρι της Παρασκευής, 5 Μαΐου 2023, στην οδό Απλωταριάς, έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη μια συζήτηση κυρίως με τον υποψήφιο κ. Χριστόφορο Κριμιζή βασικά για την χθεσινή περιοδεία τους στο νοσοκομείο Χίου, ο κ. Παρλαμάς πλησίασε και απευθυνόμενος στον Γιάννη Στεβή του είπε επί λέξει: «Καλά μου έλεγε η μάνα μου ότι οι κοντοί είναι κομπλεξικοί», για να εισπράξει – όπως ήταν επόμενο – την  έντονη και οργισμένη αντίδραση του δημοσιογράφου, που τον κατηγόρησε για την χυδαία προσωπική και προσβλητική επίθεση.

Ο κ. Κριμιζής παρακολουθούσε αποσβολωμένος την επίθεση, κουνώντας το κεφάλι του με θλίψη, είπε ότι δεν έπρεπε να ειπωθεί τέτοια κουβέντα και εξέφρασε την διάθεσή του να ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη από τον Γιάννη Στεβή για λογαριασμό του γραμματέα του κόμματος.

Σε προηγούμενη, μιάμιση ώρα νωρίτερα, συζήτηση στον ίδιο ακριβώς χώρο, ο κ. Παρλαμάς, πάλι με την ίδια διάθεση, απευθύνθηκε στον κ. Στεβή λέγοντάς του ότι «στο σχολείο το απουσιολόγιο το κρατούσαν οι ρουφιάνοι», αναφερόμενος στην επισήμανση του δημοσιογράφου (και στο σχετικό σχόλιο στον astraparis.gr), για την απουσία του υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Σταύρου Μιχαηλίδη από την χθεσινή περιοδεία του κόμματος στο νοσοκομείο Χίου.

Γίνεται αντιληπτός ο εκνευρισμός του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στον χώρο των υποψηφίων του, που αποτελούν σε έναν βαθμό και προσωπική επιλογή, αλλά κάποιος πρέπει να του επισημάνει ότι άλλο το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και η πολιτική κριτική, ακόμα και σκληρή κι άλλο οι χυδαίες και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφου.

Σημείωση: Διαγράψαμε με δική μας πρωτοβουλία τον χαρακτηρισμό για ρατσιστικά χαρακτηριστικά της επίθεσης, δεδομένου ότι μπορεί και να μην ανταποκρίνεται πλήρως η επίθεση αυτή σε τέτοιο χαρακτηρισμό.